ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιήγηση στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (Ι)

0

ΟΣΕΣ φορές κι αν αναφερθούμε στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας δεν θα είναι αρκετές για να επισημάνουν τη σημασία του για την ταυτότητα της πόλης.

ΟΛΑ αυτά βέβαια υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι η Καλαμάτα έχει ταυτότητα όπως διατείνονται πολλοί ενώ εξίσου πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται ποια είναι τέλος πάντων αυτή η ταυτότητά της.

ΠΑΝΤΩΣ όσοι αναρωτιούνται χωρίς να ψάχνουν, ματαιοπονούν και είναι  βέβαιο ότι τίποτα δεν πρόκειται να βρουν ακόμα κι αν αυτό είναι  μπροστά στα μάτια τους!!

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση όμως το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας υφίσταται και μάλιστα σε πείσμα όσων θεωρούν ότι είναι εύκολο να αγνοήσουν.

ΑΔΙΚΟΣ κόπος εκ μέρους τους και τελικά στρέφεται σε βάρος τους κι ας δυσκολεύονται να το καταλάβουν έγκαιρα.

ΣΚΕΨΕΙΣ οι προαναφερθείσες που συχνά κάνω ευρισκόμενος στο Ιστορικό Κέντρο και αφουγκραζόμενος τον παλμό του.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εύκολο και το ξέρω!

ΟΣΟ ανοιχτό κι αν είναι ένα Ιστορικό Κέντρο μιας πόλης, δύσκολα αποκαλύπτει μονομιάς τα μυστικά της γοητείας του και το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας δεν αποτελεί εξαίρεση στην προκειμένη περίπτωση.

ΠΙΑΝΩ τον εαυτό μου να περιπλανιέται στα ενδότερα του  Ιστορικού Κέντρου κι αναρωτιέμαι  πόσα λίγα τελικά γνωρίζω γι’ αυτό παρά τα όσα έχω μάθει.

ΚΑΙ να ’μαι τώρα περιηγητής για άλλη μια φορά και με τις ιστορίες του να σουλατσάρουν γύρω μου αναζητώντας την αφήγησή τους.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ασφαλώς όπως καταλαβαίνετε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply