ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Κύπρος στο στόχαστρο (χθες στο Ε.Κ. Καλαμάτας)

0

Η ΠΙΟ πρόσφατη ενασχόλησή μου με το Κυπριακό απ’ αυτή τη στήλη ολοκληρώθηκε τέλη Ιουλίου 2017, όπου σε έξι συνέχειες είσαι αναφερθεί στον «Ερμητικά κλειστό φάκελο της Κύπρου».

ΣΗΜΕΡΑ επανέρχομαι στο φλέγον έτσι κι αλλιώς ζήτημα της Κύπρου με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου «Η Κύπρος στο στόχαστρο» που παρουσιάστηκε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με πρωτοβουλία της «ΦΩΝΗΣ», του BEST και των εκδόσεων «Ινφογνώμων».

ΓΙΑ το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας και ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης ενώ συντόνισε ο Θέμης Κανελλόπουλος.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ προλογίζεται από τον τέως πρέσβη της Ελλάδας στη Λευκωσία Θέμο Στοφορόπουλο, ενώ περιλαμβάνει και παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το Μίκη Θεοδωράκη. Υπάρχει ακόμα μια γνωμάτευση για την υπόθεση του Κυπριακού από το συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη.

ΟΛΑ αυτά ως πλαίσιο για το περιεχόμενο του βιβλίου που σε κάθε περίπτωση είναι συναρπαστικό, για τα όσα σημαντικά αναλύονται στις σελίδες του.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ως οξυδερκής παρατηρητής και γνώστης της γεωπολιτικής σκακιέρας, προσεγγίζει το Κυπριακό στις πλέον απομυθοποιητικές διαστάσεις του.

ΚΑΙ βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίος ο υπότιτλος του βιβλίου: «Γιατί θέλουν μια Κύπρο χωρίς Ελληνες».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εύκολη ούτε απλουστευτική η οποιαδήποτε απάντηση αλλά σημασία έχει η ανάλυση που ο συγγραφέας του παρουσιαζόμενου βιβλίου επιχειρεί ύστερα από εξαντλητική έρευνα που έχει κάνει.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ακόμα πως έχει γράψει άλλα δύο βιβλία για το Κυριακό το 2004 και το 2008.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ωστόσο στην καλύτερη κατανόηση αυτού του βιβλίου βρίσκεται στον υπότιτλό του:

«Η ΚΥΠΡΟΣ βρίσκεται προ πολλού στο στόχαστρο όσων των θέλουν χωρίς Ελληνες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειπώθηκαν στην εκδήλωση από τους ομιλητές. Εμείς θα επανέλθουμε!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply