ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περί Κεντροαριστεράς πάλι και άλλα τινά

0

ΚΑΘΩΣ οι διαδικασίες για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς προχωρούν και οι υποψήφιοι περιοδεύουν εν Ελλάδι, έρχεται αναπόφευκτα νομίζω η σκέψη που ακολουθεί.

ΠΟΣΟ κατάλληλοι για να ηγηθούν είναι όσοι διεκδικούν το ρόλο του ηγέτη;

ΑΠΟ τους δέκα που ξεκίνησαν, άρχισαν να λιγοστεύουν ήδη κατά πολύ και μόνο τέσσερις φαίνεται ότι θα φτάσουν με σοβαρότητα ως την τελική ευθεία κι αυτοί είναι: Ανδρουλάκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης, Καμίνης (τα ονόματα τα παραθέτω με αλφαβητική σειρά προς αποφυγή παρεξηγήσεων) κι από κοντά.

Ο ΣΟΒΑΡΟΣ Μανιάτης ως πέμπτος αλλά χωρίς πολλές πιθανότητες για κάτι περισσότερο θεωρώ.

ΟΜΩΣ πόσο κατάλληλοι είναι αυτοί οι υποψήφιοι για ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα;

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ το ερώτημα και αιωρείται με την απαξίωση να καραδοκεί να επιβάλλει τη βαριά σκιά της.

ΜΠΑΙΝΩ στον πειρασμό να κάνω δύο ακόμα σκέψεις.

ΜΗΠΩΣ τελικά ο νέος αρχηγός της Κεντροαριστεράς είναι ο… Τσίπρας;

ΜΗΠΩΣ εν τέλει και με κάποια απόκλιση είναι ο… Μητσοτάκης;

ΣΚΕΨΕΙΣ «παράλογες» και «κουφές» ενδεχομένως αυτές εκ μέρους μου αλλά οι φίλοι της Κεντροαριστεράς ας διευρύνουν τον προβληματισμό τους και προς αυτή την κατεύθυνση κι ας προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να προκύψουν τα… χειρότερα!!

***

ΓΡΑΦΩ πρωί στο σπίτι και ψάχνοντας τα χαρτιά μου βρίσκω κατά τύχη το έντυπο που είχε κυκλοφορήσει ο Κυριάκος τότε που διεκδικούσε την ηγεσία της ΝΔ.

«ΝΔ από την αρχή» είναι ο τίτλος του κι από εκεί και πέρα παρατίθενται σειρά απόψεων για τη ΝΔ που ονειρευόταν και ίσως ονειρεύεται ακόμα ο αρχηγός της πλέον.

ΛΕΕΙ λοιπόν στον πρόλογό του: «Με την υλοποίηση της πολιτικής μας οδηγούμε την Ελλάδα στην σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία» και τελειώνει τον πρόλογό του με τη φράση «Σας καλώ να πάρετε πάλι τη ΝΔ στα χέρια σας στις 22 Νοεμβρίου».

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ η ψηφοφορία της συγκεκριμένης ημερομηνίας κατέληξε σε φιάσκο και η διαδικασία επαναλήφθηκε τον Ιανουάριο του 2016 όπου τελικά ο Μητσοτάκης επικράτησε του Μεϊμαράκη σε μια μονομαχία που μόνο ανάμεσα σε δύο Κρητικούς δεν ήταν.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ νίκησε λοιπόν τότε και ο αείμνηστος πλέον πατήρ του πρόλαβε να τον καμαρώσει αρχηγό, αλλά αν οι φίλοι της ΝΔ την πήραν στα χέρια τους επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω.

ΑΛΛΩΣΤΕ το επιβεβαιώνουν όλα τα δεδομένα πως και η σημερινή  ΝΔ είναι του αρχηγικού περιβάλλοντος, όπως άλλωστε ήταν και κάθε προηγούμενη φορά με τους άλλους αρχηγούς της.

***

ΚΙ ΑΠΟ τον Μητσοτάκη στον Τσίπρα και τα αγγλικά του που εύστοχα σχολιάστηκαν από τον Γιάννη Βλαστάρη σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας».

ΟΤΙ ο Τσίπρας μιλάει «τσάτρα-πάτρα» τα αγγλικά είναι δεδομένη η άγνοια κινδύνου ενδεχομένως,  αλλά ότι είναι ακατάλληλος ως πρωθυπουργός που επισημαίνει ο Βλαστάρης, είναι άλλου είδους συζήτηση και πάει πολύ πιο μακριά.

ΟΣΟΙ έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Τσίπρα και το ταξίδι του στην Αμερική, σκόπιμα ενδεχομένως στέκονται στα όσα εκ πρώτης όψεως φαίνονται και αποφεύγουν να εμβαθύνουν στην ουσία της επίσκεψης στο Λευκό Οίκο που πλέον μοιάζει να είναι κάτι σαν «υποχρέωση» για τους εκάστοτε Ελληνες κυβερνώντες.

ΤΩΡΑ για το αν είναι ψεύτης ή όχι ο Τσίπρας ισχύει το γνωστό «Παρ’ τη σκούφια σου και βάρα με!!».

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  μας δυστυχώς χωρίς το ψέμα δεν μπορούν να επιβιώσουν.

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ να πω ότι ίσως να ισχύει στην περίπτωση αυτή ο στίχος του ποιητή Τάκη Μιχόπουλου: «Κρεμάστε τους ανάποδα να δουν το ψέμα, αλήθεια».

***

ΩΡΑ δειλινού στην Κυπαρισσία στα «Δευτεριάτικα Λόγια» στη «ΦΩΝΗ» από τον Στάθη Παρασκευόπουλο.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ κείμενο που μας ταξίδεψε για άλλη μια φορά στη λατρεμένη αρχόντισσα του Ιονίου.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply