ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναδρομικά βουλευτών, Αναστασόπουλος υποψήφιος, Κύπρος κ.ά.

0

ΚΙ ΕΝΩ ο κόσμος χάνεται, 116 πρώην βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ζητούν αναδρομικές αποδοχές εκατοντάδων εκατ. ευρώ αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη.

ΘΡΑΣΟΣ εκ μέρους τους και μάλιστα απύθμενο αλλά και ποιοι δεν θα ζητούσαν αναδρομικά αν μπορούσαν είτε ασχολούντο με την πολιτική είτε όχι;

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ αν όχι όλοι, αλλά αυτό σε καμία  περίπτωση δεν αποτελεί άλλοθι για τους βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά, αφού η περίπτωσή τους λόγω της ιδιότητας που έχουν είναι ιδιαίτερης ευαισθησίας.

ΘΑ ΟΦΕΙΛΑΝ δηλαδή να έχουν την ανάλογη ευαισθησία, αλλά δεν την έχουν και προφανώς δεν την είχαν ούτε κι όταν αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πολιτική.

ΙΣΩΣ γιατί η ενασχόλησή τους με την πολιτική έγινε για ιδιοτελείς σκοπούς.

ΦΥΣΙΚΑ υπάρχουν πάντα οι λιγοστές φετινές εξαιρέσεις, αλλά επιβεβαιώνουν το θλιβερό κανόνα που σε καμία περίπτωση δεν τιμά κανέναν από όσους ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στην πολιτική ως επαγγελματίες.

***

ΑΝΑΜΕΣΑ στα νέα στελέχη της ΝΔ που ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, όπως διαβάσαμε σε χθεσινή ανακοίνωση -καταχώρηση πρωτοσέλιδη κιόλας στον τοπικό Τύπο, είναι και ο ανηψιός του παλιού βουλευτή Μεσσηνίας Νίκου Αναστασόπουλου, Δημήτρης Αναστασόπουλος, δικηγόρος Αθηνών.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αναφέρεται πως «γέμισε χαρά και ελπίδα ο μεσσηνιακός λαός» στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία ο ανηψιός Αναστασόπουλος!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η ανακοίνωση παραπέμπει στο πολύ παρελθόν του πολιτικαντισμού και σίγουρα δεν είναι στα υπέρ του κατά τα άλλα συμπαθούς Δημήτρη Αναστασόπουλου.

ΜΑΚΑΡΙ να έχω άδικο, αλλά φαίνεται πως για  μια ακόμη φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται  ως κακόγουστη φάρσα, επιβεβαιώνοντας  την άποψη πως και στη ΝΔ όλα αλλάζουν (στα πρόσωπα) για να μείνουν τελικά ίδια στη νοοτροπία.

***

«Η ΚΥΠΡΟΣ στο στόχαστρο».

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου που παρουσιάστηκε την Τετάρτη με πρωτοβουλία των εκδόσεων «Ινφογνώμων», «ΦΩΝΗ» και  Best, έφερε στο προσκήνιο μια μεγάλη σειρά ζητημάτων γύρω από  το Κυπριακό που για μια ακόμη φορά βρίσκεται στην αιχμή της επικαιρότητας.

ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ όμως έθεσε και μια σειρά αμείλικτων ερωτημάτων τα οποία απαντούν στα όσα ο υπότιτλος του βιβλίου υπαινίσσεται: «Γιατί θέλουν μια Κύπρο χωρίς Ελληνες».

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ του βιβλίου εξαιρετικός ομιλητής συγχρόνως, αναφέρθηκε στην ομιλία του σε όλα σχεδόν τα καυτά ζητήματα που περιλαμβάνονται στη θεματολογία που το βιβλίο του πραγματεύεται.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ξεκινάει με τη Διάσκεψη της Γενεύης που έγινε πρόσφατα και ταξιδεύει στο παρελθόν και στα όσα έχουν συντελεστεί πριν καταλήξει πάλι στο σήμερα.

ΤΟΣΟ ο συγγραφέας όσο και ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης που επίσης μίλησε, αναφέρθηκαν εκτενώς στο πρόβλημα της Κύπρου και την άμεση σχέση του με την Ελλάδα και όσα αφορούν το κοινό τους μέλλον και δικαιολογημένα έδωσαν την ευκαιρία στους πολυπληθείς παρευρισκόμενους για προβληματισμούς και ερωτήσεις που οδήγησαν σε εξαιρετική συζήτηση.

ΓΙΑ το βιβλίο θα επανέλθω, άλλωστε το Κυπριακό παρουσιάζει συνεχές ενδιαφέρον.

***

ΕΚΤΟΣ από τα της Κύπρου όμως υπάρχει και η CONIECTURA V που συνεχίζεται με επιτυχία στο καφέ «Σταθμός» μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και θέμα «Ο άλλος μου εαυτός».

ΑΥΤΟ θα είναι και το θέμα της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της έκθεσης τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. με ενδιαφέρουσες σύντομες και περιεκτικές εισηγήσεις, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στο διάλογο που θα ακολουθήσει με τους  παρευρισκόμενους σε καθοριστικό ρόλο στη  συζήτηση αυτή.

Ο ΑΛΛΟΣ μου εαυτός, ως έκθεση εικαστικών έδωσε ήδη πολλά δημιουργικά ερεθίσματα για σκέψεις που θα εκφραστούν και στη διάρκεια της συζήτησης.

***

ΕΚΠΝΕΟΝΤΟΣ του Οκτωβρίου έφτασε στα χέρια μας το νέο τεύχος της έκδοσης ΝΟΥΜΑΣ που εκδίδει στην Ηλεία ο φίλτατος και χαλκέντερος Γιάννης Νικολόπουλος.

Ο ΝΟΥΜΑΣ βρίσκεται ήδη στο 155ο τεύχος του και συνεχίζει ακάθεκτος την πλούσια σε ποιότητα προσφορά του στα Γράμματα και τις Τέχνες.

ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΗ και σε αυτό το τεύχος τη παρουσία Μεσσήνιων δημιουργών (Παρασκευόπουλος, Σερενές, Σταθέας, Φωτιάδης, Δημουλά).

Ο ΝΟΥΜΑΣ ήταν και παραμένει μια όαση για όσους διψούν για δροσιά πνευματικότητας.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply