ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανδρουλάκης  Vs Τσίπρας για την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία!

0

ΕΑΝ ΚΡΙΝΕΙ κανείς από τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα με το ακροδεξιό κόμμα ΑΝ.ΕΛ. και τον Πάνο Καμμένο, φαίνεται ότι το κυβερνών κόμμα προτιμά την αλληλεπίδραση  με άλλους πολιτικούς χώρους.

Η παραπάνω επισήμανση ανήκει στον Ευρωβουλευτή και υποψήφιο για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκου Ανδρουλάκη σε μεγάλη συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής». (Αποσπάσματα θα δημοσιευτούν στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» 30 Οκτωβρίου)

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ στην ερώτηση για τα ισχυρά ερείσματα του κ. Τσίπρας στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και αν δέχεται παραινέσεις για συνεργασία μαζί του ο κ. Ανδρουλάκης απαντά:

«Δεν βλέπω τα ερείσματα στα οποία αναφέρεστε. Η Σοσιαλδημοκρατία ανά την Ευρώπη βρίσκεται σε περιδίνηση αλλά παρ’όλα αυτά το κόμμα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, το οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ με την ψήφο των συμπολιτών μας, παραμένει ανοικτό στην αλληλεπίδραση με όμορους χώρους. Στον κ. Τσίπρα έχει δοθεί ένας ρόλος παρατηρητή, ως αρχηγός κράτους, όπως είχε γίνει παλαιότερα και με τον Πρόεδρο Χριστόφια της Κύπρου ο οποίος προερχόταν από το ΑΚΕΛ. Τίποτα περισσότερο. Δεν διαπιστώνω κάποια βαθύτερη σύγκλιση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ιδεών της Σοσιαλδημοκρατίας. Άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ εάν κρίνει κανείς από τη σχέση του με το ακροδεξιό κόμμα του κ. Πάνου Καμένου προτιμά την αλληλεπίδραση με άλλους πολιτικούς χώρους».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανδρουλάκη, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα και στα τεκταινόμενα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας προκύπτει ότι τα περί αποδοχής Τσίπρα στο χώρο είναι παραφουσκωμένα από το ΣΥΡΙΖΑ  και φιλικά ΜΜΕ για να καλύψουν τη στροφή που επιχειρεί ο πρωθυπουργός προκειμένου να διευρύνει το ακροατήριό του στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η θέση και η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι σταθερή και ξεκάθαρη απέναντι στις στροφές και τις «κωλοτούμπες» Τσίπρα!  Αλλωστε δεν είναι  τυχαίο ότι στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε να ακούν δεν θέλουν για Ανδρουλάκη στην ηγεσία του νέου φορέα και «σταυροκοπιούνται» για την εκλογή Καμίνη, τον οποίο θεωρούν εύκολη λεία και κατάλληλη συγκολλητική ουσία για το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας και απορρόφησης! Αλλωστε δεν είναι  τυχαίο ότι πίσω από τον δήμαρχο Αθηναίων έχουν στοιχηθεί «Δημαρίτες» και άλλες… αριστερές παραφυάδες, που προφανώς νοσταλγούν τα κυβερνητικά μεγαλεία των πρώην συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ!

ΕΠΕΙΔΗ ακριβώς γνωρίζουν στην Κουμουνδούρου ότι με τον Ανδρουλάκη τέτοια «παιχνίδια» δεν έχουν καμία τύχη, γι’ αυτό και κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν την εκλογή του, φοβούμενοι το ενδεχόμενο να βρει ο πρωθυπουργός απέναντί του ένα νεότερο και με καθαρή πολιτική διαδρομή πολιτικό ηγέτη, που εύκολα θα αποδομήσει τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, δημιουργώντας ένα νέο θεσμικό κόμμα με καθαρή αναφορά στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Και επειδή το αύριο με την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει το δίλημμα Ανδρουλάκη «ή τώρα ή ποτέ για τη Δημοκρατική Παράταξη», που έθεσε από την Καλαμάτα, λειτουργεί καταλυτικά για τη συσπείρωση του χώρου και την ανερχόμενη δυναμική της υποψηφιότητας του σοδιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Θαν. Τσαμούλης

 

Leave a Reply