ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο ξεκίνημα στις οικονομικές σχέσεις με τη Λατινική Αμερική επιχειρεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος

0

Επίσημη επίσκεψη στη Λατινική Αμερική πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με σκοπό να δοθεί ώθηση στις σχέσεις με παραδοσιακά φιλικές χώρες της περιοχής, οι οποίες αν και αποτελούν ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις δεν έχουν σημαντικό όγκο εμπορίου με την Ελλάδα.

untitled-1

Η χώρα μας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουρεγείου, είναι, άλλωστε, παρατηρήτρια στην Ένωση του Ειρηνικού (Pacific Alliance) η οποία αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες προσπάθειες οικονομικής ολοκλήρωσης στην Κεντρική και Νότια Αμερική.

Η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε ο κ. Κατρούγκαλος ήταν το Μεξικό, όπου πραγματοποίησε στις 25 και 26 Οκτωβρίου ουσιαστικές και παραγωγικές συναντήσεις με τους υφυπουργούς Εξωτερικών Carlos Alberto de Icaza Conzalez, Ενέργειας L. Berltran Rodriguez, Εμπορίου  Juan Carlos Baker και Τουρισμού Maria Teresa Solis.

Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε επίσης με την ομογένεια του Μεξικού και έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο UNAM για το Μέλλον της Ευρώπης και τις σχετικές ελληνικές προτάσεις. Ανάλογη διάλεξη είχε δώσει και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, στη σύντομη παραμονή του στην πόλη καθοδόν προς την Πόλη του Μεξικού.

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Κολομβία όπου είχε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

70 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply