ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από τον Παχτίτη ως τον Γιαννουλέα

0

ΚΑΙ ξαφνικά ως διά μαγείας η Καλαμάτα φαίνεται πως ανακάλυψε τον τραγουδιστή που ήξερε χρόνια, τον Λεωνίδα  Παχτίτη.

ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ η εμφάνισή του στην εκπομπή «The Voice of Greece» του ΣΚΑΪ όπου τραγούδησε και εντυπωσίασε λέγοντας «Το τρίτο στεφάνι».

ΠΟΥ τον κρύβατε τόσο καιρό, αναρωτιόντουσαν φίλοι και γνωστοί που μάλλον αγνοούσαν πως ο Παχτίτης τραγουδάει εδώ και χρόνια και όχι μόνο στην Καλαμάτα, αλλά σε όλη τη Μεσσηνία και συν τοις άλλοις έχει εμφανιστεί και ως ηθοποιός σε παραστάσεις του ΣΥΝ1 (παρεμπιπτόντως διέπρεψε ως κομπέρ στην προηγούμενη χειμερινή σαιζόν).

Ο ΠΑΧΤΙΤΗΣ λοιπόν που  εντυπωσίασε (ακόμα κι εγώ εντυπωσιάστηκα όταν τον είχα ακούσει να τραγουδάς στο Elite πέρυσι το καλοκαίρι), εμφανίζεται κάθε Πέμπτη στο καφέ «Σταθμός», ενώ άλλες μέρες θα εμφανίζεται σε άλλα μαγαζιά της πόλης.

ΟΣΟΙ θέλετε να τον ακούσετε σπεύσατε πριν αρχίσουν βροχηδόν οι προτάσεις από τα αθηναϊκά μαγαζιά και γίνει ακριβοθώρητος.

***

«ΣΤΑΘΜΟΣ» και πάλι κι απόψε στις 7.30 μ.μ. στα πλαίσια της CONIECTURA V συζητάμε με αφορμή το θέμα της έκθεσης «Ο άλλος μου εαυτός».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ομιλίες είναι έτοιμες από καλούς ομιλητές και όρεξη για κουβέντα να έχετε εσείς που θα έρθετε.

Ο «ΣΤΑΘΜΟΣ» εξελίσσεται σε πολυχώρο εκδηλώσεων και δυνατό στέκει το χειμώνα στο κέντρο της Καλαμάτας, ζωντανεύοντας για τα καλά τον πάλαι ποτέ ακμαιότατο σιδηροδρομικό σταθμό, τότε δηλαδή που ερχόντουσαν κι έφευγαν τρένα και τώρα πια δυστυχώς έφυγαν γι’ αλλού.

***

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ τα τρένα όμως και ας κάνουμε μια στάση στη διαγραφή της Παπακώστα από το Μητσοτάκη που εξελίχθηκε σε λάθος πρώτου μεγέθους.

Η ΚΙΝΗΣΗ του προέδρου της ΝΔ να διαγράψει τη δραστήρια βουλευτή του κόμματός του, προκάλεσε αντιδράσεις και μάλιστα δικαιολογημένες αφού θεωρήθηκε πως η διαγραφή Παπακώστα έγινε για το «χατίρι» του αντιπροέδρου Γεωργιάδη.

ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ βέβαια θεωρήθηκε ως «επίδειξη πυγμής» εκ μέρους του Μητσοτάκη, αλλά αν όντως ισχύει αυτή η άποψη τότε μάλλον σε λάθος δρόμο βαδίζει και ο κίνδυνος της γραφικότητας είναι πλέον τόσο ορατός που μοιάζει αναπόφευκτος να τον αποφύγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

***

ΤΕΛΙΚΑ γιατί βιάστηκε ο Μάκαρης να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που όμως απέχουν ακόμα δύο χρόνια;

ΠΟΙΕΣ σκέψεις επικράτησαν από την πλευρά του για να κάνει αυτή τη δήλωση;

ΜΗΠΩΣ παρανοήθηκαν τα όσα είπε;

ΜΗΠΩΣ τον «παγίδευσαν» ή «αυτοπαγιδεύτηκε»;

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που ίσως προβληματίσουν αλλά πιθανόν και όχι.

ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ είναι ότι στη μείζονα μειοψηφία του Δήμου Καλαμάτας κάτι τρέχει.

***

ΔΕΝ ΠΗΓΑ στην περιβαλλοντική εκδήλωση που έγινε χθες στον ποταμό Αρι, ούτε στα εγκαίναι του ποδηλατοδρόμου που έγιναν εκεί έδωσα το «παρών».

ΟΦΕΙΛΩ να παραδεχτώ πάντως από τα όσα έχω πληροφορηθεί για το όλο εγχείρημα ότι είναι αξιοπρόσεκτο και συγχαρητήρια σε όσους το πραγματοποίησαν.

Ο ΑΡΙΣ ποταμός αποτελεί ανεκτίμητης σημασίας χώρο για τη μεσσηνιακή  πρωτεύουσα και η αξιοποίησή του μπορεί να κάνει ιδιαιτέρως ελκυστική την περιοχή πέριξ του ποταμού.

***

ΓΙΑΝΝΟΥΛΕΑΣ και πάλι στο προσκήνιο λίαν συντόμως αφού ο ανήσυχος και πάντα δημιουργός συγγραφέας αστυνομικών και όχι μόνο ιστοριών από τη Στούπα, έχει ήδη στα σκαριά ένα ακόμα βιβλίο, εκτός από αυτό που βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία για την έκδοση του εντός του Νοεμβρίου.

ΚΙ ΕΝΩ το βιβλίο που θα εκδοθεί το Νοέμβριο είναι επανέκδοση, το βιβλίο που βρίσκεται στα σκαριά προβλέπεται να είναι έκπληξη μεγατόνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προσεχώς!!

Θανάσης Παντές

Leave a Reply