ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ν. Ανδρουλάκης: Θα κυβερνήσω με τη γενιά μου με αξιοκρατία και κατά της κομματικοκρατίας!

0

Ξεκάθαρες απόψεις για το αύριο της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα εξέφρασε προ ολίγου μιλώντας στους «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΥΣ» του ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αποφασιστικό τρόπο  απάντησε στις ερωτήσεις για το νέο κόμμα, τις κυβερνητικές συνεργασίες και το αύριο της Ελλάδας. Προτάγματά του η ανανέωση, η αξιοκρατία και η δημιουργία θεσμικού κόμματος. Κλείνει την πόρτα στην κομματικοκρατία, προτάσσοντας θεσμικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της δημοκρατίας και θα ανοίξουν το δρόμο για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα. Επέκρινε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι δεν μπορεί στην Ευρώπη να το παίζει σοσιαλδημοκράτης και στην Ελλάδα να υποδύεται το κοστούμι του εθνολαϊκισμού συγκυβερνώντας με το ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα του Πάνου Καμμένου.

Απαντώντας στην ερώτηση  για το πώς θα εκπροσωπείται στη Βουλή το κόμμα αν εκλεγεί πρόεδρος, στο μεσοδιάστημα μέχρι τις εκλογές, μιας και δεν είναι βουλευτής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: Αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα δεν θα έπρεπε εξ αρχής να συμμετέχουν μη βουλευτές. Η εκλογή της εκπροσώπησης θα είναι θεσμική ανέφερε και υποστήριξε ότι αποτελεί στρατηγική πλεονέκτημα ότι είναι ευρωβουλευτής, καθώς στις Βρυξέλλες κρίνονται και θα κριθούν πολλά.

Τέλος για τους στόχους του στις προσεχείς εκλογές αν εκλεγεί πρόεδρος, ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε ότι θα δοθεί μάχη σε προγραμματικό επίπεδο, με στόχο η Ελλάδα να φύγει μπροστά και ότι η δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί αυτή την πορεία. «Θα κυβερνήσω με τη γενιά μου που είναι το μεγάλο θύμα της κρίσης, χωρίς να φταίει», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει με αξιοκρατία παντού και όχι με τις γνωστές μεθόδους της τοποθέτησης κομματικών στελεχών και φίλων σε θέσεις που ούτε καν γνωρίζουν το αντικείμενό τους.

 

61 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply