ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδηλώσεις και ενημερωτικές δράσεις στους Δήμους Καλαμάτας και Οιχαλίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

0

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου 2017) η Υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει μία σειρά από εκδηλώσεις για την ενημέρωση των πολιτών του Νομού Μεσσηνίας πάνω σε θέματα υποστήριξης του μητρικού θηλασμού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙΧΑΛΙΑ

Συγκεκριμένα οι δράσεις που θα λάβουν μέρος στον Δήμο Καλαμάτας και στον Δήμο Οιχαλίας είναι:

  • Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου θα αναζητηθούν στο κέντρο της Καλαμάτας «χώροι φιλικοί στον θηλασμό» και θα τοποθετηθούν ειδικά σήματα που θα τους υποδεικνύουν για τις θηλάζουσες μητέρες.
  • Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας το πρωί 9:00-13:00 και το απόγευμα 17:00-19:00 θα τοποθετηθεί τραπέζι με έντυπο ενημερωτικό υλικό για πληροφόρηση του κοινού για την αξία του μητρικού θηλασμού.
  • Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 σε συνεργασία με τον Δήμο Οιχαλίας στο πνευματικό κέντρο «Μαρία Κάλλας» του Δήμου Οιχαλίας θα διενεργηθούν ομιλίες για την προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού.
  • Τέλος, στα πλαίσια προώθησης και προαγωγής του μητρικού θηλασμού και προκειμένου η ενημέρωση του κοινού να είναι μεγαλύτερης εμβέλειας σήμερα και ώρα 5-6 μ.μ. στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Καλαμάτας θα γίνει συζήτηση όπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις μας για τον εορτασμό της παγκόσμιας εβδομάδας και την προώθηση της αξίας του μητρικού θηλασμού.

Leave a Reply