ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ο Κόσμος του Κοσμάκη» από τον Καλαματιανό Παναγιώτη Χ. Βούρο από τις εκδόσεις “Κοράλλι”

0

Από τις εκδόσεις «ΚΟΡΑΛΛΙ» κυκλοφορεί το βιβλίο του Καλαματιανού Παναγιώτη Χ. Βούρου συνεπκουρούμενου από τον Θεσσαλό Χρήστο Κόντη «Ο Κόσμος του Κοσμάκη».

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Στο οπισθόφυλλο παίρνουμε μια γεύση του βιβλίου:

«Ο Λυκούργος σκοτώθηκε τριαντάρης σε τροχαίο οδηγώντας το αγροτικό του πατέρα του, τον επικήδειο του μάλιστα εκφώνησε με στόμφο ο Ξερολέας. Εγώ δεν βρήκα το κουράγιο να πάω στο αντίο. Δεν θέλω να γυρίσω ποτέ πάλι στην ξυλιά, στο δεκατριάρι και στα δυο κιλά ψωμί. Όχι γιατί φοβάμαι ή γιατί κουβαλάω δήθεν κάποια παιδική πληγή. Επειδή η ζωή στα θρανία είναι ένας γυάλινος βώλος που κύλησε καταδικασμένος ν’ αστράφτει αιώνια. Είναι η εποχή της γυαλένιας που θέλεις να τη ζεις κι όχι να την επισκέπτεσαι, γιατί θα την αλλάξεις και δεν πρέπει. Είναι η εποχή της γυαλένιας, που βιάζεσαι να κυλήσει και μετανιώνεις όταν αυτό συμβεί. Ίσως τα τσιμέντα να τα κουμαντάρουν τα κινητά και οι υπολογιστές. Την αλάνα του Κότρωνα την κουμαντάριζε ο Λυκούργος στην κραταιά εποχή της γυαλένιας».

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Παναγιώτης Χ. Βούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δημοσίας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το 2014 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΚΟΡΑΛΛΙ» το πρώτο του βιβλίο «ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΚΟΙ;» (συλλογή διηγημάτων). Το διήγημα του «Δεν είχα μια φίλη σαν τη Γλέντε» μπήκε το 2017 στην «Επιλογή Eyelands» του 7ου  διεθνούς διαγωνισμού διηγήματος. Στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο έχουν μέχρι σήμερα δημοσιευτεί άρθρα, διηγήματα και ποιήματα του. Είναι παντρεμένος από το 2011 με τη φιλόλογο Έφη Τραχαλάκη και έχει μία κόρη, τη Δήμητρα.

288 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply