ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολιτικές σκοπιμότητες «βλέπει» ο δήμαρχος πίσω από την κατάληψη του Γυμνασίου – Λυκείου Καρδαμύλης

0

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Με κατάληψη ξεκίνησε η εβδομάδα για το Γυμνάσιο και Λύκειο της Καρδαμύλης, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τη στέγη που θέλει επισκευή και στάζει νερά. Αντιπροσωπεία μαθητών, είχε συναντηθεί με το δήμαρχο Γιάννη Μαραμπέα, όμως προφανώς, δεν πείστηκε από τις δεσμεύσεις του, βάζοντας… λουκέτο στο κτίριο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαραμπέας αντέδρασε έντονα, αφήνοντας ακόμη και αιχμές για πολιτική σκοπιμότητα και καταθέτοντας στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης, επισημαίνοντας πως ήδη η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, προχώρησε στη σύνταξη μελέτης και δημοπράτησή του, από τις 9 Μαΐου, με προϋπολογισμό 181.691,04 ευρώ.

«Η όποια καθυστέρηση στην τελική υπογραφή της σύμβασης, επήλθε λόγω της απόφασης των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε να ζητήσει έγγραφες εξηγήσεις από τον προσωρινό μειοδότη σχετικά με το ύψος της έκπτωσης που προσέφερε (59%)», αναφέρει ο κ. Μαραμπέας στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως στόχος των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ είναι να υλοποιηθεί το έργο αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης τμηματικά και ενόσω το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά. «Εκτίμησή μας είναι, ότι η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει εντός των θερινών διακοπών του 2018», αναφέρεται στην επιστολή, στην οποία τονίζεται πως το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και έως ότου ολοκληρωθεί το έργο, ο Δήμος θα μεριμνήσει ώστε είτε να γίνει εσωτερική μόνωση της οροφής ή να αναζητηθεί κατάλληλη αίθουσα ώστε να μεταφερθεί το τμήμα που στεγάζεται στην αίθουσα του Χημείου και στην οποία εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα.

«Όσον αφορά στη στατική επάρκεια της οροφής τονίζουμε ότι έχει ελεγχθεί από μηχανικούς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα και δεν έχει προκύψει κανένας προβληματισμός, ενώ για τις φήμες και τις ανησυχίες περί κινδύνου ηλεκτροπληξίας των μαθητών,σας τονίζουμε ότι η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ήδη από το 2016 προχωρήσει σε τοποθέτηση ρελέ σε όλους τους χώρους του κτηρίου καθώς και σε κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να εκμηδενισθεί ο κίνδυνος αυτός. Το θέμα της στέγης του Σχολικού Συγκροτήματος είναι σοβαρό και αντιμετωπίζεται από το Δήμο μας, με την δέουσα σοβαρότητα και είναι κρίμα φήμες και κινδυνολογίες που διαδίδονται είτε από ειλικρινές ενδιαφέρον, είτε από πολιτικές ή κάθε άλλου είδους σκοπιμότητες να αναστατώνουν την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας αλλά και την ψυχική ηρεμία γονέων και μαθητών της περιοχής μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Γιάννης Μαραμπέας.

Leave a Reply