ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρεμιέρα σήμερα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις με ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή!

0

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΕΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Ασταμάτητες… είναι οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, σε μια προσπάθεια να προσελκυστούν πελάτες και να κινηθεί η αγορά, στο δύσκολο καιρό της κρίσης. Οι επαγγελματίες, οι οποίοι κάνουν καλύτερες τιμές όλο το χρόνο, διαφωνούν με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, καθώς όπως επισημαίνουν δεν είναι δυνατό να πωλούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τα εμπορεύματά τους σε χαμηλές τιμές.

tsakopoylos

 

psilakhΑυτό, δήλωσαν στη «Φ» οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας και Μεσσήνης, Λίλιαν Ψηλάκη και Γιώργος Τσακόπουλος. Στο μεταξύ, το κράτος έχει άλλη άποψη κι έτσι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα ολοκληρωθούν στις 15 του μηνός, ξεκινούν σήμερα, με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) να στέλνει σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους πολύτιμες συμβουλές και να επισημαίνει πως αυτήν την Κυριακή, στις 5 του μηνός τα καταστήματα, θα είναι ανοιχτά, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

 ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

  • Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου τζίρου.
  • Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 1% του ετήσιου τζίρου και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής αυξάνεται σε 3 % του τζίρου.

«Ως έμποροι, θα συμβάλλουμε όσο μπορούμε ώστε ο νέος αυτός θεσμός να πετύχει, αφού στόχος όλων μας είναι η αύξηση του τζίρου και της επισκεψιμότητας στα καταστήματά μας. Καλούμε κατά την φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδο τον καταναλωτή, που σίγουρα θα συναντήσει δελεαστικές διπλές τιμές, να τις εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο και να κάνει από νωρίς «έξυπνες» χειμερινές αγορές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης τονίζει.

Leave a Reply