ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβάδισμα Φώφης και ανερχόμενη δυναμική Ανδρουλάκη καταγράφεται σε δημοσκόπηση!

0

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΓΙΑ ΤΟ Β’ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς φαίνεται να ξεκαθαρίζει κάπως το σκηνικό εν όψει των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου και αφού ακολουθήσει μια δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση στις 6 Νοεμβρίου.

Η εμφάνιση του Νίκου Ανδρουλάκη επιβεβαίωσε τη δυναμική που αναπτύσσει η υποψηφιότητά του και πολλοί εκτιμούν (ακόμη και φίλοι της Φώφης Γεννηματά) ότι θα είναι μαζί στο δεύτερο γύρο.

ΑΥΤΟ που όλοι είδαν προχθές βράδυ στην ΕΡΤ2 (και χωρίς να έχει μετρηθεί το αποτέλεσμα της τηλεμαχίας) επιβεβαιώνει και δημοσκόπηση της Prorata, που δημοσιεύτηκε χθες στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Με τη Φώφη Γεννηματά να έχει σαφές προβάδισμα, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης πέρασε στη δεύτερη θέση (μέχρι χθες καταγραφόταν ως 3ος ή και 4ος από άλλες μετρήσεις). Ωστόσο στη δεύτερη θέση παρατηρείται  «συνωστισμός», με τους Σταύρο Θεοδωράκη και Γιώργο  Καμίνη να ακολουθούν σε μικρή απόσταση, αλλά και με ποσοστό αναποφάσιστων που φθάνει 1 στους 3 που θα ψηφίσουν!

ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ψήφου μεταξύ των εννέα διεκδικητών της αρχηγίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά προηγείται με ποσοστό 25%, γεγονός που την καθιστά ακλόνητο φαβορί για την επόμενη φάση της διαδικασίας.

6-ypopsifioi

Από εκεί και πέρα, επικρατεί «συνωστισμός» τριών υποψηφίων για τη δεύτερη θέση, με διαφορές στα όρια ή μικρότερες του στατιστικού λάθους, που προμηνύουν ντέρμπι ψήφο-ψήφο το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ποσοστό 11% συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, μισή μονάδα υπολείπεται ο Σταύρος Θεοδωράκης (10,5%) και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Γιώργος Καμίνης με 9%. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, 6% λαμβάνει ο Γιάννης Μανιάτης, 3% ο Γιάννης Ραγκούσης, στο 1% καταγράφονται οι Κωνσταντίνος Γάτσιος και Δημήτρης Τζιώτης και στο 0,5% ο Απόστολος Πόντας.

Σημειώνεται ότι εξαιρετικά υψηλό (33%) είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, παρά το ότι η αναμέτρηση οδεύει προς την τελική της ευθεία, επισημαίνει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

 

Leave a Reply