ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκλογικά σενάρια για την Τριφυλία

0

Τa «χρίσματα» και η απλή αναλογική μεταβάλλουν το σκηνικό των επόμενων δημοτικών εκλογών τόσο στη Μεσσηνία αλλά κυρίως στην Τριφυλία, όπου οι ζυμώσεις θα αυξηθούν από το νέο έτος.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά τη «γαλάζια πολυκατοικία» ήδη επικρατεί η άποψη της πλειοψηφίας των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μη δοθούν «χρίσματα» από το κόμμα της Ν.Δ. για τις επόμενες δημοτικές εκλογές όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» και αναδημοσίευσαν πολλές έγκριτες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Και αυτό γιατί αρκετές τοπικές οργανώσεις αντί να ασχολούνται με τις εθνικές εκλογές, είχαν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και να αναλώνονται αποκλειστικά με τις δημοτικές εκλογές.

Από την άλλη πλευρά σε αρκετούς δήμους της χώρας έχουν ήδη αναγγείλει την υποψηφιότητα τους αρκετά στελέχη των τοπικών κοινωνιών, που σημαίνει ότι η αποκλειστική στήριξη από το κόμμα σε ένα στέλεχος θα δημιουργούσε άμεσα δυσαρέσκεια και αντιδράσεις στα υπόλοιπα. Η απλή αναλογική διευκολύνει τις συνεργασίες αλλά κυρίως απομυθοποιεί το άχαρο μοντέλο της πλειοψηφίας που… αποφασίζει και διατάσσει σε Δήμους χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από τις παρατάξεις!

ΓΡΙΦΟΣ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ…

Θετικότατες λοιπόν οι εισηγήσεις της πλειοψηφίας των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφενός μεν γιατί τα στελέχη των τοπικών οργανώσεων θα αφοσιωθούν στην επίτευξη του κύριου στόχου, δηλαδή στην επικράτηση της Ν.Δ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και αφετέρου κατά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα δοθεί η ευκαιρία να τιμηθούν από το σύνολο του εκλογικού σώματος οι άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν, εργάζονται και ενδιαφέρονται διαχρονικά για το δήμο τους. Άλλωστε κάθε τοπική κοινωνία γνωρίζει καλά τους ανθρώπους της… διπλανής πόρτας!

ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ…

Σε ό,τι αφορά την Τριφυλία οι ζυμώσεις θα κορυφωθούν με το νέο έτος καθώς νέοι παίκτες ίσως μπουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης ανακατανέμοντας την τράπουλα των δημοτικών εξελίξεων. Ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει από έμπειρο αυτοδιοικητικό πρόσωπο με θητεία σε θέματα Δήμων της Αττικής, από επιχειρηματίες, καθώς και από γνωστό άνθρωπο των μέσων ενημέρωσης στην Αθήνα, που εκτιμούν ότι η Τριφυλία αν χάσει το «τελευταίο τρένο» της όποιας ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ, τότε θα οδηγηθεί στην απομόνωση

Leave a Reply