ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Βουλή των Ελλήνων: «Πυρασφάλεια»: «Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε»

0

Και ο άνους κ. Τσίπρας καθώς και οι προηγούμενοι συνάδελφοι του το γλεντάνε… Καρφί δεν τους καίγεται!!! Τ’ ακούς χειρότερε Κούλη. Τα δάση μας εξαφανίζονται κάθε χρόνο και αυτοί λούονται οι άχρηστοι διοικούντες, αλληλοκατηγορούνται, αλοιθορόντας στους ψηφοφόρους.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε την βάση της αεροπυρόσβεσης στην Αεροπορική βάση στην Ελευσίνα και τους συνεχάρη, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις οικονομικές δυσκολίες που δεν αντέχουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία όπως η αφεντιά σου κύριε Καμμένε! Τ’ ακούς κύριε «πατερίτσα» του Τσίπρα;

Από τις πολλές ανοησίες ειδικών κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, πολλές και άστοχες, ένα δεν είπαν γιατί δεν το ξέρουν. Ότι τα δάση μας οι ζωοδότες μας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Μάλιστα, ο εχθρός, και όχι ο τελειωμένος Ερντογάν.

Και εξηγούμαι: μόνο μερικές εκατοντάδες Τούρκοι με ισάριθμα κινητά και γκαζάκια αν βάλουν ταυτόχρονα φωτιές σ’ όλη την Ελλάδα μας τελειώσανε! Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, θα τρέχουν για πυρόσβεση, τ’ ακούς κ. Καμμένε; Και ο Τούρκος τελειωμένος Ερντογάν θα εισβάλλει με αραμπάδες και ναργιλέδες, θα φτάνουν στο Σύνταγμα άδοντες, άνευ των οικιών εμπιπραγμένων. Γκέγκε, άχρηστοι Κυβερνόντες νυν και παλαιόθεν;

Κύριε τα δάση μας είναι μία μεγατόνων εμπρηστική βόμβα ναπάλμ και πρέπει να προσέξουμε. Πώς; Μαζί με τα τρία όπλα των ενόπλων δυνάμεων να προστεθεί και τέταρτο, αυτό το πυροσβεστικό επιγείων πυροσβεστικών και κυρίως της αεροπυρόσβεσης με πολλά αεροσκάφη. Πολλά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να μετατρέπονται σε μέσα πυρόσβεσης, όπως για παράδειγμα τα μεταφορικά μέσα και κυρίως του Στρατού, κλπ.

Κύριε υπουργέ των Ένοπλων Δυνάμεων, κύριε Καμμένε, σας είχα προτείνει να γίνω σύμβουλός σας αμισθί, κυρίως για τις σχολές των Ε.Δ. Για παράδειγμα τα εργαστήρια των Σχολών Ικάρων, όπως τα είχα οργανώσει, στα πρότυπα του Ε.Μ.Πολυτεχνείου και τα άφησα μετά την συνταξιοδότησή μου το 1998 δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι προ διετίας τουλάχιστον, καθώς για την οικονομία σε βιβλία επικάλυψης για τα Σώματα των Ε.Δ., κύριε Καμμένε.

Αξιότιμοι κύριοι προ δέκα ετών περίπου, ομάδα της Αεροπορίας, με πρόεδρο τον μακαριστό ταξίαρχο Δημήτρη Μακρή και εμού ως ακαδημαϊκού δάσκαλου, Δρ. Χημείας της Σχολής Ικάρων, καθώς και 15μελής ομάδα του Υπουργείου Γεωργίας, για να εφοδιαστεί η Π.Α. με τα χημικά μέσα πυρόσβεσης (χ.ε.φ) ελάττωσης της φλόγας καθώς και της τεχνολογίας προσαρμογής στα αεροσκάφη C-130.

Προτείνω το προσωπικό της Π.Α., οι πιλότοι να είναι μόνιμοι με μικρό αριθμό τεχνικών. Το καλοκαίρι να προσλαμβάνεται εποχικό προσωπικό. Οι δε μόνιμοι, πιλότοι και το προσωπικό εδάφους να λαμβάνουν το επίδομα, σε περίπτωση δε θανάτου οι αξιωματικοί να υπάγονται σε πολεμική διαθεσιμότητα, το δε τεχνικό μόνιμο προσωπικό να λαμβάνουν οι οικογένειες τους σύνταξη αξιωματικού, ορισμένου βαθμού. Αυτό να ισχύσει και για τα πρώην θύματα.

Αυτά εισηγούμαι σαν Αξιωματικός Ιπτάμενος σε  πολεμική διαθεσιμότητα και δρ. χημικός, ομ. καθηγητής της Σχολής  Ικάρων.

 

Με εκτίμηση, ευχόμενος να τύχει της προσοχής σας η μελέτη μου.
ΙΩΑΝ. Β. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ. (1) Εάν καεί ένα δένδρο 50 ετών, μέχρι να ξανά γίνει 50 ετών, στο διάστημα αυτό θα έχει αποδώσει στο περιβάλλον οφέλη αξίας 196.250 δολάρια, μάλιστα 196.250 δολάρια!!! Όπως, αναφέρω στην 21η σελίδα του βιβλίου μου που δίδασκα στους άξιους Ικάρους μας και που επισυνάπτω. Αν υπολογίσουμε τα μύρια δέντρα που καίονται, κατ’ έτος, φθάνουν να εξοπλίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Υ. Γ. (2) Αξιότιμοι Κύριοι επανέρχομαι γιατί ως φαίνεται δεν έτυχε της προσοχής σας η πρότασή μου είτε λόγω αμέλειας (που δεν δικαιολογείται), είτε άγνοια που επίσης δεν δικαιολογείται, για την αξία των δασών μας, τον πλούτο της χώρας μας.

 

* Παρακάτω μπορούμε να δούμε την αξία ενός δέντρου 50 χρόνων όπως υπολογίστηκε από τον καθηγητή Ι.Μ. DAS του πανεπιστημίου της Καλκούτα.

  1. Αξία οξυγόνου 31.250 $
  2. Αξία προστασίας εδάφους 31.250 $
  3. Αξία αποφυγής μόλυνσης 62.500 $
  4. Αξία ανακύκλωσης νερού 37.500 $
  5. Αξία παροχής στέγης σε ζώα 31.250 $
  6. Αξία παραγόμενων πρωτεϊνών 2.500 $

Στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνεται η αξία του ξύλου των καρπών, των φύλλων, η ανεκτίμητη αξία αναδάσωσης και αποκατάστασης του δάσους στην αρχική μορφή.

Leave a Reply