ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την υποψηφιότητα Μουζάλα για επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ευρώπη παρουσίασε ο Κατρούγκαλος

0

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Γιώργος Κατρούγκαλος παρουσίασε, σήμερα, σε Πρέσβεις και εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην Αθήνα, την υποψηφιότητα του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για τη θέση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Κατρούγκαλος, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Μουζάλα και εξαίροντας την προσωπικότητα και αγωνιστικότητα του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, τόνισε τη σημασία που η Ελλάδα αποδίδει στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης  όσο και σε όλους τους λοιπούς διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου πρωτίστως του Συμβουλίου της Ευρώπης. Θεωρεί δε, για τους παραπάνω λόγους, την υποψηφιότητα Μουζάλα, ως υποψηφιότητα υψηλού ηθικού και πολιτικού συμβολισμού.

Ο κ. Μουζάλας, στην τοποθέτησή του, εστίασε στη σημασία του ρόλου του Επιτρόπου ως ενεργού προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Υπογράμμισε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να απασχολούν μόνο πολιτικούς και κυβερνώντες, αλλά πρέπει να είναι θέμα ολόκληρης της κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας. Τόνισε δε την ανάγκη, χτίζοντας στο έργο που έχει ήδη επιτευχθεί, να δοθεί νέα πνοή στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αναβαθμισθούν οι στόχοι και προτεραιότητες ενός θεσμού που προασπίζει θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες.

Στην παρουσίαση της υποψηφιότητας συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης  Μ. Γιαννακάκη.

Θετικά για την ελληνική υποψηφιότητα, εκφράσθηκαν και ορισμένοι εκ των παρισταμένων πρέσβεων.

74 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply