ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο δρόμο για τους ελαιώνες και το λάδι

0

ΕΠΟΧΗ ελαιοκομιδής ενόψει και στον δρόμο για τους ελαιώνες σπεύδουν όσοι έχουν ελιές για να μαζέψουν.

ΑΝΑΜΕΣΑ τους και ο κόμης του Πεταλιδίου Τζιμάουερ ή Αλοζαπάν Τζιμαουΐ, αλλά και ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος που μπορεί να μην έχει δικό του ελαιώνα, αλλά σπεύδει πάντα εκεί που βγαίνει λάδι για να δοκιμάσει καψάλες με το φρέσκο λάδι που ανέκαθεν τον συγκινούσε.

ΤΟΝ ΠΗΡΕ χαμπάρι και ο Πωλ Κέρμπουρι που έχει ελαιώνες στο Ναύπλιο και τον κάλεσε να βοηθήσει στο λιομάζωμα και ακόμα περιμένει.

ΚΑΙ θα περιμένει πολύ ως φαίνεται μιας και ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος ορεξάτος πάντα, παραθερίζει εν Αθήναις κάνοντας τον Αθηναίο.

ΑΘΗΝΑΙΟΣ δεν γίνεται βέβαια άλλωστε η εποχή των Γκάγκαρων έχει παρέλθει προ πολλού, ωστόσο καλοπερνάει και τελικά αυτό είναι που έχει σημασία όπως καταλαβαίνετε.

ΟΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ όμως είναι το θέμα μας σήμερα κι ας σταθούμε σε αυτούς που σε κάθε περίπτωση είναι χρυσοφόροι για τη Μεσσηνία κι ας μην έχουμε αντιληφθεί στο βαθμό που χρειάζεται την αξία τους που έτσι κι αλλιώς είναι ανεκτίμητη.

ΤΕΛΕΙΩΝΑ αυτά τα χρόνια όταν πληροφορήθηκα πως «τέλος το χύμα ελαιόλαδο στα εστιατόρια από τον Ιανουάριο του 2018».

ΜΠΡΑΒΙΣΙΜΟ και ελπίζουμε σε άμεση εφαρμογή του μέτρου. κατά τα λοιπά καλή «σοδειά» με άφθονο λάδι στους φίλους ελαιοπαραγωγούς.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλό Σαββατοκύριακο.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply