ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φράγματα και λιμνοδεξαμενές για να σωθεί η πρωτογενής παραγωγή και οι αγρότες!

0

Τα… ευήκοα ώτα του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη, φαίνεται πως βρήκαν τα αγωνιώδη αιτήματα του προέδρου της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτη Παπαγεωργίου και του προέδρου της Ένωσης Μεσσηνίας Γιώργου Κατσούλη, οι οποίοι ζητούν την υλοποίηση έργων «χθες», όσον αφορά στην άρδευση των χτημάτων, ειδικά του συγκεκριμένου Δήμου, ο οποίος τελικά, θα αρδευτεί στο σύνολό του, όπως δήλωσε ο δήμαρχος. «Το μεγάλο πρόβλημα που βασανίζει χρόνια τους αγρότες μας, είναι η κατασκευή φραγμάτων και οι λιμνοδεξαμενές», παραδέχθηκε ο κ. Τσώνης, ο οποίος τόνισε πως σε πρώτη φάση, θα γίνουν τρία μεγάλα έργα.

tsonhs

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης εμφανίζεται αισιόδοξος για αρδευτικά έργα στην επικράτεια του Δήμου

ΔΙΠΛΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έργα αυτά, είναι περισσότερο απαραίτητα από ποτέ, καθώς λόγω της κλιματικής αλλαγής, τα προβλήματα ξηρασίας είναι έντονα, με τη φετινή χρονιά να είναι ενδεικτική της κατάστασης, καθώς ήδη λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, έχει υποστεί πλήγμα, μεγάλο μέρος της φετινής παραγωγής ελαιολάδου. «Θα γίνουν άμεσα δύο φράγματα», δήλωσε ο Γιώργος Τσώνης και συνέχισε. «Το πρώτο, που είναι διπλό, ώστε να αποφύγουμε τα τεράστια ύψη, από 35 έως και 40μ., θα γίνει στον Αριστομένη και θα συμβάλλει στο να εξασφαλίσουμε διπλάσια αποθήκευση νερού, με το μισό κόστος», τόνισε ο κ. Τσώνης, που επεσήμανε πως το έργο αυτό, που έχει μελετηθεί με στόχο τη διπλάσια παροχή νερού, θα συμβάλει στον να αποθηκευτούν περίπου 14 εκατ. κυβικά!

ΜΙΚΡΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

«Παράλληλα, προγραμματίζεται το φράγμα της Ελληνοεκκλησιάς, μαζί με τη λιμνοδεξαμενή του Τρικόρφου, για τα οποία είμαστε καθόλα έτοιμοι», δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, επισημαίνοντας πως από τη Βελίκα μέχρι τη Νέα Κορώνη, θα κατασκευαστούν τρία ακόμη φράγματα, για τα οποία ήδη γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες από τεχνικό γραφείο, ενώ δεν παρέλειψε να βάλλει και κατά των προηγούμενων δημοτικών αρχών. «Δε βγήκα ξαφνικά να λέω πως θα φτιάξουμε φράγματα και μεγάλα έργα, αυτά τα έκαναν άλλοι, που έλεγαν μόνο λόγια», δήλωσε με νόημα, ο Γιώργος Τσώνης, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά των προκατόχων του και ειδικά, κατά του Στάθη Αναστασόπουλου, με τον οποίο τους τελευταίους ειδικά μήνες, υπάρχει μεγάλη… κόντρα και συνέχισε. «Σήμερα, είμαι ευτυχής, γιατί πλέον μπαίνουν βάσεις και ξεκινούν έργα στην κατεύθυνση της στήριξης των αγροτών του Δήμου μας! Δεσμεύτηκα και υλοποιώ», ανέφερε καταληκτικά, ο δήμαρχος Μεσσήνης

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

Leave a Reply