ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μήνυμα Ν. Βαρελά ενόψει των εκλογών για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς: Η ενότητα πάνω απ’ όλα!

0

Στις 12 Νοεμβρίου η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» προχωρά σε μια κορυφαία διαδικασία εκλογής του επικεφαλής της από την λαϊκή βάση. Τα μηνύματα που έρχονται από όλο το Νομό είναι πολύ θετικά, παρά τις αδυναμίες, τις ελλείψεις αλλά και τις αντιρρήσεις για διαδικαστικά ζητήματα που προέκυψαν στην αρχή αλλά όμως ξεπεράστηκαν.

Του ΝΙΚΗΤΑ ΒΑΡΕΛΑ
Γραμματέα της Τ.Ο.  ΠΑΣΟΚ Καλαμάτας

Ο κόσμος ανταποκρίνεται και αναμένεται να υπάρξει μεγάλη προσέλευση στην ψηφοφορία, με τους υποψήφιους να συνεχίζουν τις περιοδείες τους ανά τη χώρα, ενημερώνοντας το λαό για τις θέσεις τους. To debate άλλωστε που έγινε, έδειξε ξεκάθαρα ότι η παράταξη συνολικά έχει θέσεις, υψηλό επίπεδο ευθύνης και κυρίως επάρκεια στα θέματα που κλήθηκε να απαντήσει, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα τη σαφέστατη υπεροχή της απέναντι στα άλλα κόμματα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με την εκλογή νέας ηγεσίας στην ΔΗ.ΣΥ. συνεχίζεται και ενισχύεται η προσπάθεια ενοποίησης του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου. Γι’ αυτό οι επιθέσεις είναι σκληρές, ώστε να απαξιωθεί η προσπάθεια.

Η άνοδος της παράταξης και η καθιέρωσή της ως σημαντικής πολιτικής δύναμης είναι πλέον γεγονός. Η δικαίωσή της, ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο 2009-2011 που μπήκε μπροστά για να σώσει μια χρεοκοπημένη χώρα, όλο και πιο πολύ πραγματοποιείται στην κοινωνία.

Τα πράγματα άλλαξαν, οι μεγάλες υποσχέσεις και τα επαναστατικά τραγούδια δεν έχουν κανένα αντίκρισμα, η αλήθεια έλαμψε και οι μύθοι πέφτουν καθημερινά.

Το ζήτημα είναι αυτή η ευκαιρία να γίνει αφορμή και αφετηρία για σφυρηλάτηση της ενότητας χωρίς επιφυλάξεις και δισταγμούς. Το στοίχημα είναι να είμαστε όλοι μαζί και μετά την εκλογή, όποιος κι αν είναι ο νικητής. Πάνω από όλα είναι η χώρα που έχει γονατίσει στη μέγγενη της δεξιάς και αριστερής συντήρησης, πάνω και πέρα από όλα είναι το συμφέρον του λαού μας που αγωνιά και πασχίζει εγκλωβισμένος για τόσα χρόνια στα μνημόνια και τις επιτροπείες.

Σε αυτό το επίπεδο κρίνονται όλοι, υποψήφιοι και όσοι τους ακολουθούν. Τα χαρακώματα πρέπει να τελειώσουν αμέσως μετά την εκλογή. Η ενότητα είναι επιτακτική ανάγκη, είναι το πατριωτικό χρέος όλων μας.

Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ η δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ των εννέα υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς (φωτό από το πρώτο ντιμπέιτ της περασμένης Δευτέρας).

Leave a Reply