ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Να μπει τέλος στο καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων στην καθαριότητα ζητεί η ΚΕΔΕ

0

Στην αναγκαιότητα συνεργασίας αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά εργασιακά προβλήματα και να επέλθει ο μετασχηματισμός του κράτους σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, στη διάρκεια της ομιλίας του στο 25ο τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ -ΟΤΑ).

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα και να αποκτήσουν επιτέλους οι Δήμοι μόνιμο προσωπικό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τονίζοντας πως οι αιρετοί και οι εργαζόμενοι είναι μαζί, στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την αναδόμηση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης. «Μας αφορά όλους να αντιμετωπίσουμε τις ανεπάρκειες που χαρακτηρίζουν την τρέχουσα κατάσταση της δημόσιας λειτουργίας, για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται, ή ευθύνονται ελάχιστα, είναι οι εργαζόμενοι», τόνισε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως η μεταρρύθμιση και η αναδόμηση στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς θα πρέπει να υπάρξουν συγκρούσεις με συνήθειες, κατεστημένα συμφέροντα και προνόμια.

«Αυτή η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη για να κερδίσει η Αυτοδιοίκηση σε αποδοχή από τους πολίτες. Για να κερδίσει σε αποτελεσματικότητα, για να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία του προσωπικού της», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης, κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές και στην ολοκληρωμένη πρόταση, που έχει καταθέσει η ΚΕΔΕ προκειμένου να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και τομές που θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό επιτελικό κράτος με ενισχυμένο το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

Ειδικότερα, για τη «βελτιστοποίηση των ανθρώπινων πόρων» στην πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση προτείνεται νέο σύστημα προγραμματισμού των ανθρώπινων πόρων, ειδικό πρόγραμμα κινητικότητας, σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης, κατάρτιση σύγχρονων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας, πρόγραμμα κατάρτισης του προσωπικού, αξιοκρατικό σύστημα επιλογής  προϊσταμένων, συγκεκριμένο σύστημα κινητικότητας και θέσπιση ειδικών οικονομικών κινήτρων στους μετατασσόμενους», ανέφερε ο κ. Πατούλης, ενώ ομιλία πραγματοποίησε και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με τον πρόεδρο της ΠΟΠ ΟΤΑ κ. Δαρδαμάνη, να κάνει τον απολογισμό δράσης της Ομοσπονδίας.

44 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply