ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι αλυσίδες και λίγοι μικρομεσαίοι άνοιξαν Κυριακή με υποτονική κίνηση στην Καλαμάτα! 

0

«ΝΩΧΕΛΙΚΕΣ» ΚΑΙ «ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ» ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ  

Υποτονική ήταν χθες η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας, με πολλούς επαγγελματίες να επιλέγουν το δρόμο της ξεκούρασης και τις αλυσίδες, παραδοσιακά… να ανοίγουν κανονικά και μάλιστα, μέχρι αργά το απόγευμα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Οι περισσότεροι καταναλωτές, τουλάχιστον οι ντόπιοι, που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα λόγω της κρίσης και των αυξημένων εξόδων και όχι πρόβλημα… χρόνου, επέλεξαν να απολαύσουν τον καφέ τους, κάτω από το δυνατό για τα δεδομένα της εποχής ήλιο, στην πλατεία, η οποία ήταν κατάμεστη, βάζοντας τις όποιες αγορές σε… δεύτερη μοίρα.

pshlakh-lilian

“Η χθεσινή, ήταν η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου και η πρώτη των ενδιάμεσων εκπτώσεων κι έτσι τα καταστήματα ήταν ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα από τις 11 έως τις 8 το βράδυ. Εμείς ως Σύλλογος, προτείναμε στους συναδέλφους να ανοίξουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, δίνοντας ωστόσο τη δυνατότητα αν είχαν πολύ δουλειά, κάτι που πάντα ευχόμαστε, να παρατείνουν το ωράριό τους”, δήλωσε μιλώντας στη “Φ” η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, η οποία ωστόσο, επεσήμανε πως όλο αυτό γίνεται για τις μεγάλες αλυσίδες, τονίζοντας πως οι καταναλωτές, δεν έχουν χρήματα, όχι χρόνο!

“Οι αλυσίδες και οι πολυεθνικές είναι πάντα ανοιχτές, όμως τα τοπικά καταστήματα που βρίσκονται στους παραδρόμους κυρίως, δεν ανοίγουν στο σύνολό τους, αφού δεν υπάρχει δουλειά! Δεν είχαμε για παράδειγμα δουλειά το Σάββατο ή τις προηγούμενες ημέρες! Δηλαδή ξαφνικά την Κυριακή πλουτίζει ο ελληνικός λαός και βγαίνει έξω για ψώνια; Δε βλέπω το λόγο να μη δουλεύουμε όλη την εβδομάδα και να δουλέψουμε την Κυριακή και εκτιμώ ότι όλο αυτό, γίνεται περισσότερο γίνεται για τις πολυεθνικές! Αυτοί είναι που πιέζουν συνεχώς την εκάστοτε κυβέρνηση να ανοίγουν τις Κυριακές, με τους κυβερνώντες να ακούν το λόγο τους! Κράτησαν λοιπόν τις 8 Κυριακές και ελπίζω να μείνει εδώ και να μην έχουμε καμιά έκπληξη στο μέλλον, για όλες τις Κυριακές τους έτους, διότι  αυτή τη στιγμή, τα ντόπια καταστήματα,  κάνουν απλώς, την… ουρά των αλυσίδων”, ανέφερε με νόημα η Λίλιαν Ψηλάκη, η οποία στάθηκε και στα των ενδιάμεσων εκπτώσεων που δεν κυλούν ικανοποιητικά και δεν είναι, όπως δήλωσε με νόημα, απαραίτητες.

Ο… ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ  ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΛΗΨΗΣ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

“Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν πολυδιαφημιστεί, όμως ούτε με αυτές βλέπω… φως, καθώς αυτές τις πέντε πρώτες ημέρες, δεν έχουμε δει κάτι ιδιαίτερο! Η δουλειά, είναι η  συνηθισμένη! Όλοι οι συνάδελφοι ελπίζουν πως θα αυξήσουν τους τζίρους τους και θα παρακινήσουν το καταναλωτικό κοινό, να ψωνίσουν καινούρια εμπορεύματα σε καλύτερες τιμές έστω και με 20 ή 30%, όμως δε νομίζω πως βοηθά, καθώς εμείς, έχουμε όλο το χρόνο εκπτώσεις και καλές προσφορές”, εξήγησε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, η οποία όπως πολλοί μικρομεσαίοι έμποροι, δεν άνοιξε το κατάστημά της χθες, στεκούμενη ιδιαίτερα σε όσα πρέπει να γίνουν άμεσα από την πολιτεία.

“Τα δείγματα δεν είναι τα καλύτερα, αλλά ας ελπίσουμε πως θα βελτιωθεί! Εμείς κάνουμε όλο το χρόνο εκπτώσεις και προσφορές και γι’ αυτό και η χρονιά αυτή είναι πολύ ελάχιστα χειρότερη από την περσινή, καθώς δουλέψαμε καλά το καλοκαίρι με τους επισκέπτες, γεγονός που ισορρόπησε κάπως την κατάσταση. Αν συνεχιστεί έτσι όμως, θα έχουμε όλοι πρόβλημα! Το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι να σταματήσουν οι αυξήσεις των φόρων και οι μειώσεις των μισθών, γατί όσο μειώνεται ο μισθός και οι συντάξεις, δε φτάνουν τα χρήματα στον κόσμο για αγορές, καθώς τα έξοδα όλων μας, είναι αυξημένα”, δήλωσε καταληκτικά η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη.

Leave a Reply