ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώνεται το ενημερωτικό πρόγραμμα «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη» την Τετάρτη στην Κυπαρισσία

0

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του Σακχαρώδη Διαβήτη και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), θα έχουν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοτικού Καταστήματος)!

Η Κυπαρισσία αποτελεί τον τελευταίο «σταθμό» της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και η οποία ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία». Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται στο χώρο του Σακχαρώδη Διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.).

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος αναλαμβάνει συχνά σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη. Μια από αυτές είναι το Ενημερωτικό Πρόγραμμα «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας» για το 2017, το οποίο συντονίζει συνολικά ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(Ε.Κ.Π.Α.) Παν. Χαλβατσιώτης.

Κατά τη διάρκειά του, θα δοθούν οι διαλέξεις με θέμα:

  • «Διαβήτης και Καρδιά», από τον ειδικό καρδιολόγο, επιμελητή Α’ της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Μαν. Μάκαρη με θέμα:
  • «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. Παν. Χαλβατσιώτη.
  • «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον χειρουργό, επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Παν. Γιαννόπουλο.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» Αθ. Καρούνου.

Την εκδήλωση έχει προσκληθεί να ευλογήσει και να προσφωνήσει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών των επισήμων προσκεκλημένων, εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών.

Π. ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ: Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ

Όπως τονίζει ο κ. Χαλβατσιώτης, «η νόσηση από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσε να προληφθεί. Κατευθυντήριες οδηγίες που αφορούν καταναλωτικές, διατροφικές και φαρμακευτικές συνήθειες, αλλά και την περιβαλλοντική επιρροή, πρόκειται να διαδραματίσουν μελλοντικά σημαντικό ρόλο στη μείωση των παραγόντων κινδύνου, όπως η παχυσαρκία. Η δράση όλων μας στοχεύει στη συνεχή ενίσχυση της επιστημονικής γνώσης γύρω από τη σωστή πρόληψη και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς και την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων στη χώρα μας».

 

Το συνολικό Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας, Δ. Μάνης, Μεσσήνης και Τριφυλίας, τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.),του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.),της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

48 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply