ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χτυπάει… κόκκινο η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο με 806 συλλήψεις μόνο τον Οκτώβριο του 2017!

0

Mια μικρή πόλη, μέσα σε ένα μήνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο, στους πέντε μόνο νομούς της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα, στη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αρκαδία, την Αργολίδα και την Κορινθία, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στο πλαίσιο της καταγραφής των συμβάντων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Συνολικά, συνελήφθησαν 806 άτομα, με 3 από αυτούς, να κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ προβληματισμό, προκαλεί ο αριθμός των συλλήψεων για κλοπές ή απόπειρες κλοπών, καθώς συνελήφθησαν 96 άτομα! Έντονο και στην περιοχή μας, είναι το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών, καθώς συνολικά, συνελήφθησαν μόνο μέσα σε ένα μήνα 246 άτομα, ενώ πολλές, ήταν και οι συλλήψεις για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς συνελήφθησαν 160, με ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα, να ακούει στο όνομα ναρκωτικά, αφού μέσα στον Οκτώβριο, συνελήφθησαν 90 άνθρωποι!

Σοκ, προκαλούν οι 5 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία, οι 4 για παραμέληση εποπτείας ανήλικου και οι δύο για αδικήματα όπως η σεξουαλική εκμετάλλευση και η μαστροπεία. 12 άτομα συνελήφθησαν για όπλα, 12 επίσης, για πλαστογραφία, 10 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και 7 για λαθρεμπόριο, 3 για αρχαιοκαπηλία και 2 για απάτη, 1 για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και 1 για κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων. Συνολικά, 74 άτομα συνελήφθησαν για αδικήματα κατ’ έγκληση διωκόμενα ή Υγειονομικού Κανονισμού, 26 για Γ.Ο.Κ. και 52 για καταδιωκτικά έγγραφα.

Από τις διαρκείς και ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, εξαρθρώθηκαν τον περασμένο μήνα 2 συμμορίες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, στο νομό μας, αλλά και στην Αρκαδία, την Κορινθία, τη Λακωνία και την Αχαΐα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά 9 άτομα και να κατασχεθεί πάνω από 1 κιλό κάνναβης, ένα περίστροφο, χρήματα και οχήματα. Τον Οκτώβριο επίσης, εκλάπησαν 71, εκ των οποίων βρέθηκαν μόλις τα 27, ενώ εξιχνιάσθηκαν πάρα πολλές υποθέσεις. Ανάμεσά τους, 2 απόπειρας ανθρωποκτονίας και μια 1 ληστείας, καθώς και 153 για κλοπές και διαρρήξεις, αλλά και για απόπειρες σε σπίτια καταστήματα και οχήματα. Παράλληλα, κατασχέθηκαν σχεδόν 5 κιλά χασίς, 21 γραμμάρια ηρωίνης και 8 κοκαΐνης, 253 ναρκωτικά χάπια, δενδρύλλια χασίς, τσιγαριλίκια, σπόροι κάνναβης, μεθαδόνη και άλλα ναρκωτικά, πιστόλια και περίστροφα, κυνηγητικά όπλα, φυσίγγια  διαφόρων τύπων, κάλυκες, βολίδες, ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες και άλλα όπλα, ανιχνευτές μετάλλων χρήματα, πλαστά χαρτονομίσματα, λαθραίος καπνός και τσιγάρα, οχήματα, διάφορα αντικείμενα και προϊόντα παραεμπορίου.

Γ. Αναγνωστοπούλου

81 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply