ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντείνει η ΕΛ.ΑΣ. τις προσπάθειες για επαρκή αστυνόμευση σε περιοχές της Τριφυλίας – Ελεγχοι και στο παζάρι Κοπανακίου

0

Αυξημένη είναι η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις περιοχές της Τριφυλίας τόσο σε Κοπανάκι όσο και στους Γαργαλιάνους, για την τήρηση της νομιμότητας, παρά τις διαμαρτυρίες της Δημοτικής Αρχής για ελλιπή και ανεπαρκή αστυνόμευση, με αποτέλεσμα να διεξάγονται έλεγχοι ακόμα και σε λαϊκές αγορές.

Ειδικότερα έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με το παρελθόν οι επιτροπές ελέγχου νομιμότητας στο κυριακάτικο παζάρι του Κοπανακίου, προκειμένου να πωλούν εμπορεύματα μόνο όσοι παραγωγοί είναι εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες άδειες. Για τον λόγο αυτό την Κυριακή ελέγχους πραγματοποίησε η επιτροπή λαικών αγορών παρουσία της Αστυνομίας, αλλά και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Μερκούρη, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν αρκετοί παραβάτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για 6 άτομα τα οποία δεν διέθεταν άδεια κατάληψης κοινόχρηστης περιοχής με αποτέλεσμα να απαγορευθεί η παρουσία τους στον χώρο, ενώ αυτή την φορά δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα, καθώς επρόκειτο για σύσταση. Πρόκειται για 4 ρομά και 2 αλλοδαπούς οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε ό,τι αφορά την απουσία αδειών, ενώ στη περιοχή Κοπανακίου οι περιπολίες είναι αυξημένες ώστε να εμπεδώνεται ξανά το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Η ΕΛ.ΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Διαρκής είναι η παρουσία της Αστυνομίας, ωστόσο σε όλη την Τριφυλία, όπως και στους Γαργαλιάνους, όπου κλιμάκια της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος κάνουν διαρκείς ελέγχους ώστε η επικράτεια του Δήμου να διαθέτει αξιόλογη αστυνόμευση, ενώ με βάση τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων 18 μηνών, προκύπτει ότι συνολικά στην Τριφυλία με βάση τους σαρωτικούς ελέγχους προστατεύεται αποτελεσματικά χάρη στην εγρήγορση των αστυνομικών δυνάμεων παρά την γεωγραφική διασπορά των ορίων του Δήμου.

Χωρίς κανείς να αμφισβητεί τις προθέσεις και τα στοιχεία της Αστυνομίας, παρά τις εντάσεις με τη Δημοτική Αρχή και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου και του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας, είναι αναμφισβήτητο, ότι η παραβατικότητα χτυπάει… κόκκινο και ιδιαίτερα στα χωριά κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

64 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply