ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά τους μύθους προσγείωση στην πραγματικότητα 

0

Είναι φανερό ότι μετά την κατάρρευση  όλων των προσχηματικών «επαναστατικών και υπερπατριωτικών» κραυγών,  της ευκολογίας και των ψεύτικων μεγάλων λόγων,  ήρθε  η προσγείωση στην πραγματικότητα και την αλήθεια ότι μαγικές λύσεις δεν υπήρξαν ποτέ και ούτε υπάρχουν πουθενά διεθνώς. Ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι, ούτε Άραβες,  ούτε Τράπεζες της Ανατολής,  ούτε δισ. του Σώρρα…

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΥ

Μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα λοιπόν,  σκόπιμα υποδαυλιζόμενης απαξίωσης και κοινωνικής κατακραυγής, η μεγάλη Προοδευτική και Δημοκρατική Παράταξη που έκανε το πατριωτικό της χρέος και  κράτησε την Ελλάδα όρθια το 2010 με όλη την αντιπολίτευση  απέναντι και με τεράστιο  πολιτικό κόστος,   βρίσκεται και πάλι στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα,  η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» κοιτάζει στα μάτια την κοινωνία και με αίσθημα  ευθύνης  στέλνει το μήνυμα ότι η λύση στα αδιέξοδα που έχει περιέλθει η χώρα,  είναι η σύγκρουση με ότι μας κρατά σε υστέρηση.  Η ρήξη με τις ενδογενείς αιτίες που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι και ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι οι πελατειακές σχέσεις που διατρέχουν οριζοντίως και καθέτως τον δημόσιο βίο, γεννούν τις κρατικοδίαιτες παρασιτικές πρακτικές που μετατρέπονται σε  Πίθο των Δαναΐδων υφαρπαγής του εθνικού πλούτου.

Κι άλλες χώρες μπήκαν σε μνημόνια μετά από εμάς και άλλες χώρες αναγκάστηκαν να πάρουν σκληρά μέτρα αλλά βγήκαν πριν από εμάς,  διότι πήραν δύσκολες αποφάσεις ανατροπών με το πολιτικό τους σύστημα να ομονοεί στο αυτονόητο την ώρα της κρίσης.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έπρεπε να έρθουν  ντε και καλά στην εξουσία οι πρώην αντιμνημονιακές δυνάμεις των «αγανακτισμένων πλατειών», να προσκυνήσουν τους δανειστές και τα μνημόνια που  έριχναν εκ του ασφαλούς στην πυρά, για να αποδειχτεί τελικά ότι η μόνη λύση ήταν ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης που δεν υπήρχε και δημιουργήθηκε εξ υπαρχής με τις άοκνες προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου παρά την τιμωρητική τότε διάθεση των Μερκοζί για τη χώρα μας.

Τώρα  που ήρθαν τα πράγματα σε μια λογική σειρά και επικρατεί «ψυχραιμία»,  η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» καλεί το λαό να συστρατευτεί μαζί της στον αγώνα να  βγει η χώρα με αξιώσεις από την κρίση που την οδήγησαν ανερμάτιστες και τυχοδιωκτικές πρακτικές.  Η ενίσχυση της είναι πλέον ιστορική αναγκαιότητα, στρατηγικής σημασίας ζήτημα για τη χώρα που ασφυκτιά μέσα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Στις 12 του μήνα λοιπόν,  όλοι μαζί στην ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ ως ένα ακόμα σημαντικό βήμα ενοποίησης του  δημοκρατικού χώρου. Η ελπίδα είναι και πάλι εδώ, μαζικά δίνουμε το παρόν  για την Ελλάδα που αγαπάμε, για την πατρίδα που θέλουμε να  ξαναδούμε  περήφανη, πραγματικά αξιοπρεπή  και  ευημερούσα.

Leave a Reply