ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεγάλη ζήτηση για συμμετοχή στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

0

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑμεΑ

Με επιτυχία λειτουργούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην Καλαμάτα, την οποία επισφραγίζει το γεγονός ότι στο Δήμο έχουν κατατεθεί 125 αιτήσεις για συμμετοχή επιπλέον παιδιών σε αυτά, πέραν των 371 μαθητριών και μαθητών, με τους οποίους τα ΚΔΑΠ ξεκίνησαν. Μάλιστα, στην αυριανή του  συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο θα εγκρίνει τα κοινωνικά κριτήρια για επιπλέον εγγραφές, ώστε να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μέχρι 12 ετών, πέραν των όσων ήδη έχουν εγγραφεί, σε συνάρτηση βεβαίως με τη δυναμικότητα των Κέντρων αυτών.

11 ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των ΚΔΑΠ ξεκίνησε στην Καλαμάτα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. Ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω ΕΣΠΑ, με ένδεκα συμβατικά ΚΔΑΠ, που λειτουργούν από 5-9 μ.μ. στα κάτωθι Δημοτικά Σχολεία:  1ο, 6ο,  8ο, 9ο,  10ο,  18ο,  21ο,  Λαιΐκων,  Ασπροχώματος,  Θουρίας και  Αρφαρών.
Στα ανωτέρω ΚΔΑΠ, πέραν του παιχνιδιού, παρέχεται δομημένο πρόγραμμα στα κάτωθι εργαστήρια: Πληροφορικής και Ρομποτικής, Περιβάλλοντος (Πειράματα, Διάστημα, Ανακύκλωση κ.λπ.), Φιλαναγνωσίας (Αγγλικά, Γνωρίζω τον τόπο μου, Παραμύθια κ.λπ.), Αθλητισμού και Υγείας (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ κ.λπ.) και Εικαστικών (Θέατρο, Μουσική, Ζωγραφική κ.λπ.).

ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΔΑΠ/ΜΕΑ

Θα ακολουθήσει η λειτουργία ενός ΚΔΑΠ για Άτομα με Αναπηρία, στο οποίο θα φοιτήσουν 50 ΑμεΑ. Η προκήρυξη ΑΣΕΠ για την πρόσληψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στο ΚΔΑΠ/ΜΕΑ αναμένεται να εκδοθεί στις προσεχείς ημέρες.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Το προσωπικό για την υποστήριξη της λειτουργίας των ΚΔΑΠ θα ανέλθει συνολικά σε 68 άτομα, εκ των οποίων 35 εκπαιδευτικοί και 11 άτομα βοηθητικό προσωπικό για τα συμβατικά ΚΔΑΠ, ενώ 22 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων θα απασχοληθούν στο ΚΔΑΠ/ΜεΑ.
Από διοικητικής πλευράς, επικεφαλής είναι η Διεύθυνση Διοικητικού / Τμήμα Παιδείας του Δήμου. Συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Αθαν. Τσιγαρίδης, δάσκαλος. Τα ΚΔΑΠ θα έχουν δύο εκπαιδευτικούς συμβούλους, τη Μ. Καράμπελα, σχολική σύμβουλο και το Θ. Μακρή, δάσκαλο.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο δήμαρχος Παν. Νίκας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του, διότι η συγκεκριμένη δράση της Δημοτικής Αρχής είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική βοήθεια σε εκατοντάδες παιδιά, κατά τεκμήριο φτωχών οικογενειών. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα για εργασία σε πάνω από 80 επιστήμονες (επίκεινται και άλλες προσλήψεις), οι περισσότεροι των οποίων ήσαν άνεργοι.

 

90 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply