ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελαιοκομική περίοδος κι άλλα διάφορα

0

ΣΠΟΥΔΗ ελαιοκομικής περιόδου εν εξελίξει καθώς το λιομάζωμα σιγά-σιγά αρχίζει και σπεύδουν στα χωράφια τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ελαιοπαραγωγοί.

ΣΠΕΥΔΟΥΝ και οι κομήτες Πεταλιδίου και Βαλύρας, άρχοντες και οι δύο, ο καθένας με τον τρόπο του.

ΟΠΟΥ να’ναι το πανηγύρι της ελαιοκομιδής αρχίζει και η «καλλίκαρπος Μεσσηνία» θα βρεθεί σε στιγμές εξαίσιας διάθεσης.

ΕΛΙΕΣ, έρχονται από παντού.

ΕΛΑΙΩΝΕΣ που μοιάζουν έργα τέχνης για όσους μπορούν να κατανοήσουν τη σημασία και την αξία τους.

ΣΠΟΥΔΗ ελαιοκομικής περιόδου εν εξελίξει.

***

ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ τα τείχη των αντιστάσεων ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος και επιστρέφει στο μετερίζι του εν Καλάμαις αποφασισμένος να καλύψει τα κενά που είχε στην πληροφόρησή του λόγω της απουσίας του επί μακρόν.

ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ είναι πως όσο έλειπε ήρθαν τα πάνω-κάτω και ο ίδιος δεν μπόρεσε να έχει καμία παρέμβασή λόγω της απουσίας του.

ΕΤΣΙ έχασε την ευκαιρία να είναι στην καρδιά των εξελίξεων και πολύ στεναχωρήθηκε.

ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ όμως όταν γυρίσει και πέσει πάλι για τα καλά στους μεζέδες ως συνήθως.

ΑΛΛΩΣΤΕ παραμένει απτόητος και έτοιμος για νέες δράσεις ενώ βεβαίως και τον απασχολούν και τα τεκταινόμενα στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

***

ΕΡΧΟΝΤΑΙ και παρέρχονται οι φλυαρούντες πέριξ της ηγεσίας στον υπό δημιουργία νέο φορέα της Κεντροαριστεράς καθώς κοντοζυγώνει η ώρα της κάλπης απ’ όπου θα προκύψει ο νέος ηγέτης του φορέα που ακόμα δεν έχει προκύψει παρά μόνο στα λόγια.

ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ διαθέσεις για το σκεπτικό του φιλόδοξου εγχειρήματος οι ενστάσεις που έχουν προκύψει είναι ουκ ολίγες και οι περισσότερες εκ των πραγμάτων δικαιολογημένες.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν πείθουν και τόσο όλοι αυτοί που διεκδικούν την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ότι θα μπορέσουν να συνυπάρξουν την επόμενη μέρα, που αυτό εν τέλει είναι το ζητούμενο.

ΑΝ τα καταφέρουν θα είναι  θαύμα και στην εποχή μας τα θαύματα  ως γνωστόν σπανίζουν πλέον.

***

ΚΙ ΕΝΩ απόψε στις 7.30 μιλάει στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου η Φώφη Γεννηματά, την ίδια ώρα στο καφέ «Σταθμός» πραγματοποιείται εκδήλωση με θέμα «Γιατί ο κόσμος δεν αντιδρά στην κρίση», με ομιλητές της Βενετία Λιακουνάκου, τον Ανδρέα Ανατολίτη και τον Αγγελο Λάππα.

ΘΑ ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ανταλλαγή απόψεων.

***

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ από την Οκτωβριανή Επανάσταση κι άλλη μια εκδήλωση έγινε χθες στο καφέ «Σινέ» ενώ προγραμματίζονται και άλλες το επόμενο διάστημα.

***

ΚΙ ΕΝΩ έγραφα αυτά τα λόγια ήρθε μήνυμα για λιομάζωμα από Στούπα.

Η ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗ περίοδος μόλις άρχισε κι ως το τέλος της θα έχουμε πολλά να πούμε γι’ αυτήν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply