ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κατσίκα, ο ταραμάς και η αφελής σαρανταποδαρούσα

0

ΜΑΣΑΕΙ η κατσίκα ταραμά;

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ διαχρονικό και με την πρέπουσα δόση χιούμορ για όσους βέβαια το αντιλαμβάνονται έτσι.

ΜΑΣΑΕΙ η σαρανταποδαρούσα ταραμά;

ΣΠΕΥΔΕΙ να αναρωτηθεί και ο Χάρης Παυλίδης στο άρθρο του που εν συνεχεία θα παραθέσω.

ΚΙ ΟΛΑ αυτά με αφορμή τα όσα περί φόρων δήλωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης που θεωρήθηκαν προκλητικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι αυτά που ο υπουργός ανέφερε προκαλούν ακόμα κι αν δεν αναφέρονται στους μη έχοντες.

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ είναι πλέον δυσβάσταχτη και ολοένα και λιγότερο ανεκτή από τους περισσότερους που βλέπουν το «έχειν» τους να συρρικνώνεται συνεχώς.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ όμως το άρθρο:

***

«ΠΡΙΝ από μερικές ήμερες, ο κ. Χουλιαράκης παραδέχθηκε ότι οι φόροι που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν οι περισσότερες κοινωνικές κατηγορίες αφορούν ως επί το πλείστον τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ειλικρινής ο υπουργός, συνέχισε τονίζοντας ότι επιβαρύνθηκαν οι έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι, προκειμένου να ωφεληθούν τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

ΗΤΑΝ, δηλαδή, συνειδητή επιλογή. Συμβατή, προσθέτουμε εμείς, με τις ιδεολογικές αρχές της Αριστεράς.

ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ από αυτούς που έχουν για να τα δώσουν σε αυτούς που δεν έχουν. Τρόπος του λέγειν, αφού επί της ουσίας «απαλλοτριώνουν» τα εισοδήματα των εργαζομένων -όχι των πλουσίων- ώστε να δημιουργήσουν υπερπλεόνασμα, το οποίο στη συνέχεια υποτίθεται το μοιράζουν στους αδύναμους.

ΣΤΗΝ προκειμένη περίπτωση η μεσαία τάξη πληρώνει και τον λογαριασμό της άρχουσας τάξης, και τα επιδόματα στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

ΓΙΑ όσους δεν καταλαβαίνουν, ή για όλους εκείνους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, τα όποια αποθέματα ευημερίας είχαν απομείνει στους συνεπείς φορολογούμενους εξανεμίστηκαν.

ΑΥΤΟ που δεν είπε ο κ. Χουλιαράκης είναι ότι η άρχουσα τάξη, την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρέωνε να στηρίξει την ανάπτυξη, ευημερεί γιατί είτε με είτε χωρίς μνημόνια συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τη μεσαία τάξη, συμμαχώντας όπως πάντα με την εκάστοτε εξουσία.

ΔΙΟΤΙ, μπορεί να λέει, και είναι σωστό, ότι είναι αδύνατον να συντηρηθεί ο προϋπολογισμός με υψηλούς φόρους, αλλά δεν εξηγεί πώς και πότε θα μειωθούν τα βάρη που έχουν επωμιστεί τα μεσαία εισοδήματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

ΟΤΑΝ μάλιστα τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία και παρατείνουν την ύφεση.

ΠΕΡΑΝ, όμως, της ειλικρίνειας, οι υπουργοί που ασχολούνται με την… υπεραπόδοση του πλεονάσματος διαθέτουν και υπερπλεόνασμα χιούμορ.

Ο κ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ πήρε σειρά, μετά τον κ. Χουλιαράκη, για να πει ως αριστερός και όχι ως υπουργός (χόμπι το ένα, επάγγελμα το άλλο) ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αφήγημα, αφού έβαλε τόσο χαμηλά τον πήχη «που ακόμα και μια φυματική σαρανταποδαρούσα με μηνίσκο στα 25 πόδια και κρατώντας σακούλες από ψώνια στα lidi θα περνά από πάνω».

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Αλήθεια, ξέρει να μας πει αν η σαρανταποδαρούσα μασάει ταραμά;».

***

ΑΥΤΑ λέει το άρθρο του Χάρη Παυλίδη και το «ζουμί» είναι πως η λεγόμενη κάποτε «μεσαία τάξη» υφίσταται όλα τα δεινά σε όλη την περίοδο των Μνημονίων και τελικά είναι το μεγάλο θύμα.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ως πότε.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply