ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβλήματα από τον ανεμοστρόβιλο και τη χαλαζόπτωση στην Τριφυλία!

0

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι παραγωγοί που είδαν ένα ακόμα ανεμοστρόβιλο να διαλύει ελαιοπερίβολα σε διάστημα λίγων λεπτών της ώρας στην νότια Τριφυλία. Είναι ευτύχημα ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε οικίες.

Ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 δέντρα (ελιές) ξεριζωμένα έκανε την εμφάνισή του στην Τραγάνα χθες λίγο πριν τις 9 το πρωί. Σύμφωνα με το gargalianoionline απ’ όπου και η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, ο ανεμοστρόβιλος σχηματίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Ρωμανού και ξεκίνησε την πορεία του προς την ξηρά με κατεύθυνση προς την Τραγάνα, ενώ στο πέρασμά του ξερίζωσε ελαιόδεντρα σε αρκετά ελαιοπερίβολα.

Eπίσης σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας που δόθηκαν στην δημοσιότητα μετά από ερώτησή μας αργά το απόγευμα της Τετάρτης εκτός από τον ανεμοστρόβιλο που εμφανίστηκε στην Τραγάνα αλλά εξασθένησε στην ενδοχώρα αφού κατέστρεψε ελαιοπερίβολα, ακολούθησαν δυνατοί άνεμοι και χαλαζόπτωση. Φαίνεται ότι επλήγησαν περισσότεροι οι περιοχές του Λαγκούβαρδου, της Αγίας Κυριακής, η τοποθεσίες Κάναλο, Πελεκητό στην νότια Τριφυλία με την περιοχή Τραγάνας, η περιοχή κοντά στην έξοδο των Φιλιατρών, μέρος της περιοχής Αρμενιών Κυπαρισσίας, ενώ λίγο χαλάζι έπεσε για ελάχιστα δευτερόλεπτα κι εντός της πόλης. Τα συνεργεία θα προβούν σήμερα σε εκτίμηση των ζημιών ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.

Παράλληλα ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος χτύπησε και στο παράλιο δάσος της Ελαίας ξεριζώνοντας δένδρα, όπως φαίνονται στην φωτό

elaia-3

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

117 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply