ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τίμησε χθες με επισημότητα η Πολεμική Αεροπορία και στην Καλαμάτα

0

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Με την καθιερωμένη επισημότητα, η Πολεμική Αεροπορία, τίμησε τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ, με τις εκδηλώσεις ξεχωριστές και στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα. Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίζει παντοιοτρόπως την αναβάθμισή της, για να υλοποιεί άριστα την υψηλή αποστολή της, εξέφρασε στη μεγάλη  εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανήρτησε ένα βίντεο με την διαχρονική αποστολή και προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο πέρα από τα σημαντικά πλάνα αρχείου εμφανίζεται για σημαντικό χρονικό διάστημα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες και το μη επανδρωμένο μαχητικό Neuron που είναι υπό ανάπτυξη από ευρωπαϊκό Κονσόρτσιουμ εταιρειών στο οποίο συμμετέχει και η ΕΑΒ, δίνοντας το μήνυμα πως για το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας δεν υπάρχει μόνο η αναβάθμιση των F-16 αλλά και πολλά ακόμα…

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ

Στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετεί η αεροπορία, αναφέρθηκε στην ημερήσια διαταγή του, η οποία αναγνώστηκε και στην Καλαμάτα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Χρήστος Χριστοδούλου. «Οι Έλληνες αεροπόροι μεταξύ των πρωτοπόρων στην εξελικτική πορεία ανάπτυξης του όπλου, έχουν αποδείξει και συνεχίζουν να αποδεικνύουν διαχρονικά, εντός και εκτός συνόρων, την αξία τους, κερδίζοντας τον θαυμασμό για το θάρρος και την ανδρεία τους, αλλά και την ευγνωμοσύνη του λαού μας για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην πατρίδα. Σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας φυλάττουν ουράνιες «Θερμοπύλες» γνωρίζοντας καλά ότι η ευημερία του έθνους στηρίζεται και στη δική τους αποτελεσματική υλοποίηση της αποστολής», ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος στο λόγο του, χρησιμοποίησε και τη ρήση του Ελευθέριου Βενιζέλου «το αεροπλάνο ενδείκνυται ως όπλο των αδυνάτων, η ριψοκίνδυνος μάλιστα και τολμηρή φύσις του Έλληνος θα καταστήσει τούτο λαμπρόν εν πολέμω όπλον μέλλον να προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες».

Ο ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

p-6

Στην Καλαμάτα, τη δοξολογία στην 120 ΠΕΑ, τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα, χοροστάτησε στον εσπερινό της γιορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στον πανηγυρίζοντα  φερώνυμο ιερό ναό της Καλαμάτας, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Παπαποστόλου, διευθυντής Ψυχοκοινωνικής Αγωγής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ, οι οποίοι είναι οδηγοί και προστάτες στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχήθηκε καλή διακονία στο νέο προϊστάμενο του ναού Τιμόθεο Μπινίσκο, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι «τα βλέμματα των πιστών είναι ο καθρέφτης της υγιούς διακονίας όλων μας». Ανήμερα της μεγάλης γιορτής, την πανηγυρική θεία λειτουργία, τέλεσε σε κλίμα συγκίνησης, ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, ο οποίος επί πολλά χρόνια είχε τελέσει προϊστάμενος του ναού! Με λόγια από καρδιάς, ο κ. Θεόκλητος, κάλεσε όσους έχουν ανάγκη και χρειάζονται τη συμβουλή και τη βοήθειά του, να τον βρουν στο σπίτι του, κάνοντας πολλά μάτια να δακρύσουν από συγκίνηση, για τον ιεράρχη που μέχρι πρότινος, ήταν ο πνευματικός τους πατέρας.

 

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply