ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η έκδοση «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας – Το ελαιόλαδο»

0

Η επίσημη παρουσίαση της «Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, προχθές στη Θεσσαλονίκη.

Η σημαντική αυτή, μοναδική στο είδος της εκδοτική πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με συντονιστή τον Βασίλη Ζαμπούνη, τη συγγραφική συμβολή 37 ειδικών επιστημόνων που καλύπτουν όλη την «αγροδιατροφική αλυσίδα» και την υποστήριξη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Το αποτέλεσμα ήταν 700 έγχρωμες σελίδες που κοσμούνται με εκατοντάδες φωτογραφίες, και με τη συμβολή του φωτογράφου Ανδρέα Σμαραγδή. Η «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» απευθύνεται σε όλο τον κόσμο του ελαιολάδου, στους επαγγελματίες, στους λάτρεις του προϊόντος, στη γενιά των νέων επιχειρηματιών με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα απαραίτητο βοήθημα. Παρουσιάζει αναλυτικά, με τρόπο εκλαϊκευμένο και ενημερωτικό, την ιστορία, την παραγωγική διαδικασία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές  αυτού του εμβληματικού για τη χώρα μας προϊόντος

egkyklopaideia_eksofyllo

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το βιβλίο μίλησαν:

  • Χριστόδουλος Αντωνιάδης, σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής και Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
  • Ιωάννης Θεριός, ομότιμος καθηγητής Δενδροκομίας, ΑΠΘ
  • Εύη Προδρόμου, Yanni’s Olive Grove

Η ύλη της έκδοσης κατανέμεται σε 7 θεματικές ενότητες ως εξής:

  1. Ιστορία και Πολιτισμός
    2. Η πρωτογενής παραγωγή (καλλιέργεια)
    3. Το ελαιοτριβείο (ελαιουργείο)
    4. Συσκευασία, Τυποποίηση
    5. Θέματα χημείας του ελαιολάδου και του πυρηνελαίου
    6. Υγεία και Διατροφή
    7. Θέματα Αγροτικής Ελαϊκής Πολιτικής.

60 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply