ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Κόστα Ρίκα μαθητές από τη Μεσσηνία για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

0

Έντονο μεσσηνιακό… άρωμα, έχει η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία ανοίγει αυλαία σήμερα στην Κόστα Ρίκα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, καθώς λαμβάνουν μέρος και δύο ομάδες μαθητών της Καλαμάτας. Ανάμεσά τους, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργος Σταματόπουλος, ο οποίος συγχαίρει τους συμμετέχοντες, είναι η «Kalamata Storm II» του Κέντρου Ρομποτικής και Προγραμματισμού. Την ομάδα, πλαισιώνουν ο μαθητής της Β΄ τάξης του 1ου Λυκείου Θοδωρής Ζερβάκης και οι μαθητές της ίδιας τάξης, του 4ου Λυκείου Γιώργος Δαρσακλής και Κωνσταντίνος Βολτέας. Προπονητής τους, είναι ο καθηγητής Πληροφορικής του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης Ονούφριος Κωστάκης και βοηθός του, ο καθηγητής Πληροφορικής Πέτρος Βολτέας, διευθυντής του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Καλαμάτας. «Η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναγνωρίζοντας τη διαρκή δημιουργική προσπάθεια και την επιμονή μαθητών, μαθητριών και των προπονητών τους, τους αντάμειψε με τα εισιτήρια για την Κόστα Ρίκα καθώς και την τιμή να φορέσουν τα γαλανόλευκα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής», επισημαίνει ο κ. Σταματόπουλος, ο οποίος αναφέρεται λεπτομερώς στο Κέντρο Ρομποτικής και τα Σχολεία στα οποία γίνονται τα μαθήματα.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας, συστάθηκε μετά από πρωτοβουλία του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο οποίος, όπως τονίζει ο κ. Σταματόπουλος, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το momentum των επιτυχιών του πατέρα Σωτήρη Μαστέα, καθηγητή Πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, να συμμετάσχει με διάκριση στις Ολυμπιάδες Ρομποτικής του Σότσι της Ρωσίας το 2014 και της Ντόχα του Κατάρ το 2015, καθώς και του Ονούφριου Κωστάκη, να διακριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, ένα χρόνο μετά. «Παρουσιάστηκε δε επίσημα στις 28 Ιουνίου του 2016 και υποδέχτηκε τους πρώτους του μαθητές στις 5 Νοεμβρίου του 2016. Σκοπός του, είναι να προάγει τη διδασκαλία του αντικείμενου της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία της Μεσσηνίας, ενός αντικειμένου άκρως ελκυστικού και παιδαγωγικού, καθότι εκμεταλλεύεται τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών και των εφήβων για να εξασκήσει τόσο τις κατασκευαστικές τους δεξιότητες, αλλά πολύ περισσότερο τον υπολογιστικό τρόπο σκέψης. Άλλωστε η διδασκαλία της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής προβλέπεται πλέον σε όλα τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών της Πληροφορικής από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργος Σταματόπουλος.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας, ξεκίνησε χθες, υποδεχόμενο τους παλιούς και νέους μαθητές του στα καινούρια του τμήματα μαθητών Γυμνασίου, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τα τμήματα μαθητών Λυκείου και με τη νέα χρονιά τα τμήματα των μαθητών Δημοτικού. Το Κέντρο παρέχει δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε Java από τις 2 μέχρι τις 4 στο 6ο Γυμνάσιο, με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιώργο Τσουκαλά και μαθήματα ρομποτικής. Τα μαθήματα αυτά, πραγματοποιούνται στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας την Πέμπτη από τις  6 μέχρι τις 8 τοπ απόγευμα, με υπεύθυνους καθηγητές τους Παναγιώτη Μελιγαλιώτη και  Γρηγόρη Τσώνη Γρηγόρη και από το  Σάββατο 18 του μηνός, από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί, με υπεύθυνο καθηγητή το διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας, Αποστόλη Ασημακόπουλο.
Ως προς το Λύκειο, τα μαθήματα γίνονται στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, κάθε Τετάρτη από τις 2 μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι, με υπεύθυνους καθηγητές τους Μανώλη Βαββαδάκη και Μανώλη Μαυράκη, καθηγητές Πληροφορικής και οι δύο του ίδιου σχολείου και από το επόμενο  Σάββατο 18 του μηνός, από τις 3 μέχρι τις 5 το απόγευμα, με υπεύθυνο τον καθηγητή Πληροφορικής του ΓΕΛ Μεσσήνης, Ονούφριο Κωστάκη. Για εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται σε όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας.

65 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply