ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Peloponnese Wine Festival: Σημαντική προβολή των οινοπαραγωγών της Πελοποννήσου στην κυπριακή αγορά

0

Την καλύτερη διαφήμιση στην αγορά της Κύπρου, πέτυχαν 23 οινοποιοί από την Πελοπόννησο, οι οποίοι συμμετείχαν στο «PeloponneseWine Festival», το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Λεμεσό, την περασμένη Κυριακή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ…

Στο πανέμορφο νησί, «ταξίδεψαν» περισσότερα από 200 κρασιά εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας, αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα και την μοναδικότητα των κρασιών της Πελοποννήσου, σε μια ιδιαίτερη διοργάνωση, η πρωτοβουλία της οποίας, ανήκει στην Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα  Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και τον Οργανισμό Enterprice Greece.

Οι 23 οινοποιοί του Πελοποννησιακού Αμπελώνα, είχαν τη δυνατότητα να μυήσουν τους επισκέπτες στα μυστικά του οίνου, να ανακαλύψουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία της μεγαλύτερης αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδας και να δοκιμάσουν όλες τις ποικιλίες.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε  παιχνίδι τυφλής γευστικής δοκιμής και διοργανώθηκε  Masterclass για τις γηγενείς ποικιλίες του Πελοποννησιακού Αμπελώνα που απευθύνονταν μόνο στους επαγγελματίες του οίνου. Παρούσα, η θεματική αντιπεριφερειάρχης και υπεύθυνη για θέματα τουρισμού, Ντίνα Νικολάκου, η οποία συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση και συζήτησε με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία της Περιφέρειας με τις παραγωγικές τάξεις, όσον αφορά στην προώθηση και την προβολή των προϊόντων αυτών στο εξωτερικό.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει σε στρατηγικές συνεργασίες με την  Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) για στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας σε χώρες – στόχους που θα επιλέξουν οι ίδιοι οινοπαραγωγοί», ανέφερε η Ντ. Νικολάκου, η οποία επεσήμανε ότι ο περιφερειάρχης. Πέτρος Τατούλης και η περιφερειακή αρχή στέκεται στο πλευρό των τοπικών επιχειρήσεων διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προβολή τους, μέσω δράσεων και συμμετοχών σε μεγάλες διοργανώσεις, με στόχο την ενίσχυση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Πελοποννήσου.  Συνομιλώντας με εισαγωγείς και παραγωγούς κρασιών στην Κύπρο ανέφερε πως τα Πελοποννησιακά κρασιά διαθέτουν εξαιρετικά ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά και συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα παγκοσμίως. «Οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου λαμβάνουν τιμητικές διακρίσεις σε διοργανώσεις τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο και αποτελούν τους  πρεσβευτές της οινικής κουλτούρας της Ελλάδος», δήλωσε καταληκτικά η Ντίνα Νικολάκου, τονίζοντας ότι η Πελοπόννησος διαθέτει μεγάλο πλούτο και ποικιλομορφία, που προσφέρει πολλές διαφορετικές προτάσεις στον καταναλωτή.

Leave a Reply