ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δριμεία κριτική Τζανακόπουλου σε Μητσοτάκη από την Καλαμάτα! – Ανάλυση του κυβερνητικού σχεδίου για την ανάκαμψη της χώρας

0

Την πεποίθησή του πως η χώρα, θα βγει οριστικά από την κρίση, το καλοκαίρι του 2018 και πως σταδιακά επιτυγχάνεται ανάπτυξη, εξέφρασε από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε χθες, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημ. Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και άλλους φορείς, παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την ομιλία του στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος», με θέμα «Μεταμνημονιακή Εποχή και Δίκαιη Ανάπτυξη», επισημαίνοντας πως τα βασικά οικονομικά στοιχεία, καταδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκει σταδιακά, τον βηματισμό της.

«Η οικονομία, τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης, που αναμένεται στο τέλος του 2017, να διαμορφωθεί κοντά στο 2%», ανέφερε με νόημα και συνέχισε. «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση και αυτό μας επιτρέπει και φέτος, να προχωρήσουμε σε έκτακτη ενίσχυση, εν είδει κοινωνικού μερίσματος, σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και θα πρέπει να τονίσουμε, ότι θα υπερβεί το ποσό 617 εκατ. ευρώ που διανεμήθηκε πέρυσι», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε, όπως και στη συνάντησή του με το δήμαρχο, ότι το ποσοστό της ανεργίας είναι ακόμη αρκετά υψηλό, τονίζοντας πως δίνεται μάχη για την ανάκτηση της εργασίας και πως η χώρα, έχει ανακτήσει την πρόσβασή της, στις αγορές χρήματος, καταγράφοντας παράλληλα, σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την γ΄ αξιολόγηση.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, δήλωσε πως έχει προστατευτεί ο βασικός κορμός των δανειοληπτών, με τις ρύθμιση του «νόμου Σταθάκη», σχολιάζοντας πως πολλοί επικαλούνται τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, όπως το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ξεχνώντας πως μεσολάβησε το καλοκαίρι του 2015 μια δύσκολη διαπραγμάτευση καθώς και οι εκλογές του Σεπτεμβρίου. Εξέφρασε τη λύπη του για τη φωτιά που εκδηλώθηκε από κερί, στο σπίτι πολυμελούς οικογένειας που ζούσε με κομμένο ρεύμα και χαρακτήρισε άστοχη την ενέργεια της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή, δηλώνοντας πως θα προσληφθεί σύμβουλος για να γίνεται ιεράρχηση στο πλαίσιο της κοινωνικής προστασίας. Μίλησε για την προστασία των ανασφάλιστων, τις προσλήψεις στη δημόσια υγεία, αλλά και όσα θα γίνουν για την φορολογική ελάφρυνση, η οποία παραδέχθηκε πως ειδικά για ανώτερα στρώματα της μεσαίας τάξης, είναι υψηλή, εξηγώντας πως είμαστε σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και έχουμε ένα δύσκολο στόχο. «Από το 2018 θα δημιουργηθεί χώρος για ελαφρύνσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, που άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, συνδυάζοντας και την υπόθεση της άδειας που δόθηκε στον Κουφοντίνα με την πρόθεση, όπως είπε, να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη.

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Οι αντιδράσεις αντιπολίτευσης και μεγάλης μερίδας του Τύπου ήταν υποκριτικές! Αυτό το οποίο έχουμε, είναι μια διήμερη άδεια, η οποία αποφασίστηκε από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών, στο οποίο ο εισαγγελέας εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα βέτο. Έχω την εντύπωση ότι οι λόγοι που προκλήθηκε η ένταση κρύβουν πολιτική σκοπιμότητα, καθώς είναι προτιμότερο να συζητάμε για τη διήμερη άδεια του Κουφουντίνα, του οποίου φυσικά την ιδεολογική τοποθέτηση, τις πρακτικές και τις πράξεις, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπερασπιστούμε, αλλά είναι προτιμότερο απ’ ότι φαίνεται να συζητάμε αυτό, παρά τις αποκαλύψεις, για την off shore της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, τις δραστηριότητες του κ. Αυγενάκη, αλλά και τις αναφορές της πρώην γραμματέως του Χριστοφοράκου, αναφορικά με την προνομιακή μεταχείριση του κ. Μητσοτάκη από τη Siemens», δήλωσε ο Δημ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα στελέχη του, βρίσκονται σε ένα τυχοδιωκτικό αντιπολιτευτικό αμόκ.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply