ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πράσινο φως» από την κυβέρνηση για Τσακώνα, Ριζόμυλο, μεταποίηση, τουρισμό και… βοήθεια για τα απορρίμματα!

0

ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 tzanakopoulos-nikas-me-bouleyetes

Φορτωμένος με ευχάριστες ειδήσεις για τη Μεσσηνία και την πόλη της Καλαμάτας, ήρθε χθες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος στο πλαίσιο της ομιλίας που πραγματοποίησε το βράδυ στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του διοικητηρίου, συναντήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου, τους δημοτικούς υπαλλήλους και φυσικά το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα.

tzanakopoulos-nikas-dwro-gia-mesa

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΑ- ΚΑΛΟΝΕΡΟ

Ο κ. Τζανακόπουλος, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως θα τελεσφορήσουν με τον τρόπο που επιθυμεί η τοπική κοινωνία, διάφορα ζητήματα υποδομών και κυρίως το Καλαμάτα – Ριζόμυλος και το Τσακώνα – Καλό Νερό. «Αυτή τη στιγμή, συζητάμε για δύο δρόμους, που ξέρω πως είναι αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών να προχωρήσουν, με το υπουργείο, να βεβαιώνει πως οι μελέτες προχωρούν και πολύ σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις», σημείωσε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος στάθηκε στα του εθνικού δρόμου. «Πρόσφατα, μετά από πολλά έτη καθυστερήσεων, κάτι που πρέπει να πιστωθεί ως επιτυχία στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών, εγκαινιάσαμε τον αυτοκινητόδρομο, καθώς ξεμπλοκάραμε τις συμβάσεις και τα χρήματα, χωρίς να βρεθούμε υπόλογοι και υπόχρεοι στην Ε.Ε., η οποία θα μας ζητούσε το λόγο για τις καθυστερήσεις, στις οποίες γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, πως οδηγηθήκαμε», δήλωσε ο υπουργός και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας πως δεν είναι της παρούσης να αποδοθούν ευθύνες. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε και για τα απορρίμματα, τονίζοντας πως και το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό πρόβλημα, σύντομα θα βρει λύση. «Θέλω να τονίσω με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι θέλουμε να είμαστε υποστηρικτές και αρωγοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μια δύσκολη δουλειά που αναλαμβάνει να επιλύσει ζητήματα φλέγοντα που πολλές φορές δημιουργούν κοινωνικές αντιπαραθέσεις  ή αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτών ή των όμορων Δήμων, όπως το ζήτημα των στερεών αποβλήτων που ταλαιπωρεί την περιοχή εδώ και πολλά χρόνια και νομίζω πως με καλή συνεργασία, συζήτηση  και διάλογο, θα έχουμε τη δυνατότητα και σε αυτόν τον τομέα να υποστηρίξουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όποιες αποφάσεις και πρωτοβουλίες πάρει το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Πραγματικά, η περιοχή σας, έχει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα, είτε μιλάμε για τον αγροτικό τομέα, όπου τα αγροτικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, που είναι ποιοτικά, έχουν βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το εισαγωγικό εμπόριο στην Ελλάδα, είτε μιλάμε για τη μεταποίηση, στην οποία πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα, για να αξιοποιήσουμε ακόμη καλύτερα τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγονται εδώ», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που έκανε ειδική μνεία στην μεταποίηση, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να δώσει… κίνητρα στο συγκεκριμένο τομέα. «Το να παράγονται εδώ και  να μεταποιούνται στο εξωτερικό, τα προϊόντα αυτά, αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα και εμείς θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε, ώστε να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τη χώρα, σε αυτό που οι οικονομολόγοι ονομάζουν «αλυσίδα αξίας». Θέλουμε να ανέβουμε στην αλυσίδα αξίας, να δημιουργήσουμε όρους για να βελτιωθεί και να θεμελιωθεί ένας ισχυρός μεταποιητικός τομέας και στην Πελοπόννησο, τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα», δήλωσε ο υπουργός, που στάθηκε ιδιαίτερα στον τουρισμό. «Την ίδια στιγμή, μιλάμε για μια περιοχή που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τουριστικά και πρέπει να δώσουμε βάρος στον τομέα των τουριστικών και όχι μόνο υποδομών της περιοχής», τόνισε και ανέπτυξε μερικά από τα φλέγοντα ζητήματα, που δεν αφορούν μόνο στη Μεσσηνία, όπως το καυτό θέμα της ανεργίας.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ… ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Στην ατζέντα της επίσκεψης Τζανακόπουλου στην Καλαμάτα, οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο, βρίσκονταν σε «κυρίαρχη θέση», με τον υπουργό, να δηλώνει αισιόδοξος και να κάνει λόγο για αλλαγή σελίδας. «Δεν υπάρχει καμία καλύτερη συγκυρία από αυτή που βρισκόμαστε, για να συζητήσουμε για τον πολιτικό και οικονομικό σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Μετά από αρκετά χρόνια οικονομικών δυσκολιών, κοινωνικής ερήμωσης και πολιτικής ρευστότητας, η Ελλάδα φαίνεται να γυρίζει σελίδα κοινωνικά και οικονομικά. Φαίνεται ότι το 2017, θα κλείσει με ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2% για πρώτη φορά μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, αλλά το σημαντικότερο,  είναι το γεγονός ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας φαίνεται να ανακάμπτουν. Από τη βιομηχανική παραγωγή, τη μεταποίηση, την αγροτική παραγωγή, το λιανικό εμπόριο και ειδικά την ανεργία, η οποία μειώθηκε μέσα στο 2017 κατά 2,4 μονάδες και βρίσκεται κοντά στο 20%. Πρόκειται φυσικά για ένα απαράδεκτα υψηλό ποσοστό, ωστόσο έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα, αν σκεφτεί κανείς ότι στις αρχές του 2015, το ποσοστό αυτό, βρισκόταν κοντά στο 27%, επομένως μιλάμε για μια μείωση σωρευτική εντός των τελευταίων δυόμιση ετών, κοντά στις 7 μονάδες», δήλωσε ο κ, Τζανακόπουλος και συνέχισε. «Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, καθώς δεν είμαστε καν στα μισά του δρόμου, όσον αφορά στο μεγάλο στοίχημα όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, να ανακτήσει την εργασία και νομίζω ότι η περιοχή σας, πρέπει, μπορεί και ήδη το κάνει, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο», δήλωσε καταληκτικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με το δήμαρχο Καλαμάτας, να αναφέρεται στο πρόσωπό του, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια.

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΑ

«Με μεγάλη ευχαρίστηση υποδέχομαι στην πόλη μας τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος πιστεύω πως είναι ένας από τους καλύτερους κυβερνητικούς εκπροσώπους και το λέω δημόσια, για τη στάση και το λόγο του! Σε κάποια επιχειρήματα μπορεί να υπάρχει διαφωνία, αλλά κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι τη δουλειά του, την κάνει με πολύ ικανοποιητικό τρόπο και χαίρομαι γι’ αυτό», ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, καλωσορίζοντας τον κ. Τζανακόπουλο και δίνοντάς του τα αναμνηστικά δώρα, ως είθισται, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα, ευχόμενος μέσα από την καρδιά του να υπάρξει φως, γιατί, όπως είπε, θα είναι καλό και για τον λαό και τον τόπο.«Είμαστε ένας Δήμος, υπουργέ μου, που μας ενδιαφέρει και εμένα πρώτο ως δήμαρχο, η πορεία της Αυτοδιοίκησης και φυσικά της πόλης, μέσα στην οικονομική κρίση. Είναι προφανές ότι δεν τα περιμένουμε όλα από την κυβέρνηση, προσπαθούμε κι εμείς. Η χώρα για να βγει από την κρίση, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια από παντού, συνεννόηση και ένα μίνιμουμ συνεργασίας και ενότητας, που αποτελεί βασική προϋπόθεση. Εμείς το επιδιώκουμε αυτό και σε επίπεδο φορέων και Δημοτικού Συμβουλίου και νομίζω πως τα αποτέλεσμα, είναι θετικά και οι καρποί είναι προς όφελος του λαού και της πόλης μας. Η Καλαμάτα μέσα στην οικονομική κρίση, έχει μια σχετικά καλή πορεία γιατί κι εδώ μας έχει πλήξει η οικονομική κρίση», δήλωσε ο δήμαρχος, που αναφέρθηκε και αυτός, στα… δυνατά χαρτιά του τουρισμού και των υποδομών. «Έχουμε μια πραγματικότητα που ήρθε μέσα στην κρίση και είναι εξόχως σημαντική όπως ο αυτοκινητόδρομος που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, το αεροδρόμιο που από «μηδέν» κίνηση, είναι συνδεδεμένο πλέον με 30 ευρωπαϊκές πόλεις, αποτελώντας μια διεθνή πλέον είσοδο της χώρας. Η Costa Navarino επίσης, άλλαξε τα δεδομένα και μας έβαλε στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ενώ υπάρχει και αισιοδοξία, από το Κατάκολο μέχρι το Γύθειο, καθώς ξένες αποστολές μας επισκέπτονται κάθε εβδομάδα», τόνισε ο κ. Νίκας που χάρισε στο Δημήτρη Τζανακόπουλο, αγροτικά τοπικά προϊόντα και ένα αντίγραφο του ριζωμένου Σταυρού που αποτυπώνεται στην πρώτη σφραγίδα της Επανάστασης, αυτή που υπήρξε στο έγγραφο της «Προειδοποίησης εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς».

Leave a Reply