ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το στοίχημα της Κεντροαριστεράς! Στις κάλπες αύριο για την εκλογή νέας ηγεσίας

0

Μια δημοσκόπηση χωρίς ποσοστά για τους υποψηφίους αλλά για το ενδιαφέρον του κόσμου, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση πρόβλεψης για τις αυριανές εκλογές στην Κεντροαριστερά. Ωστόσο η καταγραφή συγκεκριμένων τάσεων και προέλευσης των ενδιαφερομένων, ίσως με διασταλτική ερμηνεία οδηγεί σε κάποια αμφιβόλου αντικειμενικότητας συμπεράσματα.

Ο Νίκος Μαρατζίδης δίνει τις δικές του εξηγήσεις «διαβάζοντας» τις απαντήσεις στα ερωτήματα της δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ, που δημοσιεύει το protagon.gr

Απαντώντας ο ίδιος στο ρητορικό, αλλά αυτονόητο ερώτημα «Ποιος, εντέλει θα κερδίσει;» δίνει τη δική του απάντηση:

«Και εδώ η απάντηση είναι: δεν ξέρω. Από την αρχή της καμπάνιας φάνηκε ότι θα δούμε μια κούρσα για τέσσερις. Ολες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν ρευστότητα, έστω και με φαβορί και αουτσάιντερ. Για τον πρώτο γύρο, σε όλες τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, η κυρία της παρέας προηγείται καθαρά δείχνοντας να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον δεύτερο γύρο από την pole position, όπως λένε οι φίλοι της Φόρμουλα Ι. Η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης πιθανότατα θα παραμείνει μια καθαρά ανδρική υπόθεση».

Πάντως από προηγούμενες δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι οι εκλογές είναι κούρσα για 4 και ότι Ν. Ανδρουλάκης, Στ. Θεοδωράκης και Γ. Καμίνης θα αναμετρηθούν για την 2η θέση, αφού για την πρωτιά όλοι δίνουν φαβορί τη Φ. Γεννηματά, με τους αναποφάσιστους, που καταγράφονται 1 στους 3 να είναι ρυθμιστικός παράγοντας των εκλογών.

Από την κομματική προέλευση όμως των ενδιαφερομένων να πάνε αύριο στις κάλπες γίνεται σαφές ότι ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται ότι θα είναι τελικά ο δεύτερος, καθώς με μεγαλύτερη ευκολία θα αντλήσει ψηφοφόρους από τη δεξαμενή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των δυσαρεστημένων του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν το 53% των ενδιαφερομένων να πάνε στην κάλπη, έναντι μόλις 15% που προέρχονται από το Ποτάμι.

Για τον αριθμό που πιθανόν θα συμμετάσχει στις εκλογές υπάρχουν συγκεχυμένες απόψεις. Ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι αν ξεπεραστούν οι 150.000 και απλώς ικανοποιημένοι με πάνω από 100.000. Για συμμετοχή κάτω από αυτό τον αριθμό τα ερωτήματα για την «επόμενη μέρα» αλλά και για το κύρος του νέου αρχηγού πολλαπλασιάζονται.

Του Θανάση Τσαμούλη

Διαβάστε ακόμα:

Μάθετε πού θα ψηφίσετε στη Μεσσηνία

Γιατί με το Νίκο Ανδρουλάκη στη Μεσσηνία!

Leave a Reply