ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αισιόδοξη δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Ντίνα Νικολάκου: Η διαχείριση των σκουπιδιών στα 18 εμβληματικά έργα της Ελλάδας!

0

Μέχρι τέλους θα ολοκληρωθεί η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ξεκαθάρισε με αποκλειστικές της δηλώσεις στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Παλμός 90,5, μιλώντας στον Γιάννη Μποζίκα, η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, ώστε να δρομολογηθεί το μέλλον του Μοριά με σταθερά βήματα χωρίς παλαιοκομματικές εξαρτήσεις ή ιδεοληψίες.

Για το καυτό ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, καθώς το 2018 θεωρείται έτος ορόσημο, η Ντίνα Νικολάκου τόνισε στη δήλωσή της ότι “ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί το έργο μέχρι το τέλος, καθώς η Περιφέρεια με τον κ. Τατούλη ξεκίνησε μια τιτάνια προσπάθεια από το 2011 ώστε να επιλυθεί το βασικότερο και μακροβιότερο πρόβλημα της περιφέρειά μας” για να προσθέσει ότι: “όλοι γνωρίζαμε ότι τα απορρίμματα ήταν διάσπαρτα σε ανεξέλεγκτες χωματερές χωρίς καμία υποδομή για νόμιμη διαχείρισή τους, ο αγώνας όμως συνεχίστηκε καθώς το Νοέμβριο του 2015 είχαμε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να προχωρήσουμε”.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ

Η Ντίνα Νικολάκου υπογράμμισε ότι “παρά τις καθυστερήσεις 2 ετών περίπου που δεν οφείλονται στην Περιφέρεια, ήρθε η ώρα το έργο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων να συμπεριληφθεί ανάμεσα στα 18 εμβληματικά έργα της Ελλάδας τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα και εγκρίθηκαν από την ευρωπαϊκή επιτροπή”. Επισήμανε ότι “αυτό αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για τον περιφερειάρχη και όσων με σταθερότητα και συνέπεια σταθήκαμε δίπλα στον περιφερειάρχη, παρότι ακούσαμε πολλά ενίοτε μάλιστα συκοφαντηθήκαμε και στις προηγούμενες εκλογές θυμούνται όλοι ότι οι αντίπαλοί μας το είχαν σημαία, αλλά ο λαός της Πελοποννήσου έδωσε την εντολή να τα αλλάξουμε όλα και να προχωρήσουμε σε αυτό το έργο”.

Τέλος εκτίμησε ότι οι καθυστερήσεις έχουν συνέπειες αλλά πλέον είναι το μοναδικό έργο που σηματοδοτεί την «επόμενη μέρα» που η Πελοπόννησος αλλάζει σελίδα ώστε να καταστεί σύγχρονη ευρωπαϊκή περιφέρεια και σε αυτή την συγκυρία θα συνεργαστούμε όλοι μαζί με τον ΦΟΔΣΑ, Δήμους και φορείς ώστε να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς οι πλέον δύσπιστοι έχουν πειστεί ότι πρόκειται για έργο που δεν επιβαρύνει τον πολίτη με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία σε ότι αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση”.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply