ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποχαιρετισμός στον αντισυμβατικό Κώστα Βεργόπουλο

0

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ συγκίνηση αποχαιρετώ σήμερα από τη στήλη τον Κώστα Βεργόπουλου που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες σε ηλικία 75 χρονων, με πλούσιο έργο στο ενεργητικό του και με ιδιαίτερη αποστροφή ομολογουμένως σε ό,τι ήταν ιλουστρασιόν και δήθεν.

ΣΤΕΚΟΜΑΙ σε αυτό το τελευταίο και όχι τυχαία.

Ο ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ που έζησε μια ζωή γεμάτη και συναρπαστική και αξιώθηκε την αναγνώριση και των απέναντί του, απέφευγε συστηματικά τη φασαρία των τίτλων και των αξιωμάτων άλλωστε ούτε ανάγκη τα είχε ούτε και τα χρειαζόταν άλλωστε.

ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ κανείς πως οι τίτλοι και τα αξιώματα έτρεχαν καταπάνω του και αυτός τους γύριζε επί δεκαετίες την πλάτη, γνήσια και όχι  ψεύτικα, αυθεντικά και όχι δήθεν.

Ο ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ήταν αντισυμβατικός και δεν χωρούσε σε καλούπια και ο λόγος του ήταν στερεός γιατί είχε επιχειρήματα και πατούσε στη γη.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ της ζωής υπήρξε ο Κώστας Βεργόπουλος και όλα τα ανθρώπινα τού ήταν γνώριμα και ήξερε να χαίρεται με απλά πράγματα αυτός που ως διανοητής ανέλυε τις πιο  περίπλοκες καταστάσεις του παγκόσμιου πολιτικοοικονομικού γίγνεσθαι.

ΚΑΙ στις δύο εκδηλώσεις με αφορμή βιβλία του που κάναμε στο «καφέ Σινέ» με πρωτοβουλία του Flash και στην «Ονειροπαγίδα» με πρωτοβουλία του Flash και της «ΦΩΝΗΣ», εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν η αμεσότητα και ο οικείος τρόπος που μιλούσε και έδινε απαντήσεις ακόμα και στα πιο εξοργιστικά ερωτήματα που του έγιναν.

ΗΞΕΡΕ να μιλάει και βέβαια καταλάβαινε αμέσως σε ποιον μιλούσε κάθε φορά.  Ήταν ευφυής και είχε χιούμορ αυτοσαρκαστικό και καυστικό.

ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια κέρδιζες από τη γνωριμία σου μαζί του και θεωρώ ότι κερδίσαμε όσοι τον γνωρίσαμε έστω και λίγο, εδώ στη Μεσσηνία.

ΑΛΛΑ δεν χρειάζεται να προσθέσω, ούτε και νομίζω ότι είναι απαραίτητο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους φίλους μου στο Flash και στη «ΦΩΝΗ» που μου έδωσαν την ευκαιρία να συντονίσω δύο εκδηλώσεις όπου ήταν ομιλητής.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ζωής οι συζητήσεις μαζί του.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλή εβδομάδα.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply