ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντονη κινητικότητα στο Δήμο Οιχαλίας μετά τις παραπομπές – Σύντομα… σε αργία για τα στημένα στο ποδόσφαιρο ο Σταθόπουλος ετοιμάζοντας ήδη αντικαταστάτη!

0

Εντονο… άρωμα Μεσσηνίας, έχει η υπόθεση της παραπομπής σε δίκη του εφοπλιστή, επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και 27 ακόμη ατόμων, οι οποίοι θα δικαστούν στην Αθήνα με την κατηγορία της χειραγώγησης αγώνων, σε συνάρτηση με μια ευρεία έρευνα που διεξάγεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ανάμεσά τους, βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος της  Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ)του νομού, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και νυν δήμαρχος Οιχαλίας, Αριστείδης Σταθόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το βούλευμα για τους «στημένους αγώνες», θέλει πέραν του πλημμελήματος για τη σύσταση συμμορίας, να παραπέμπονται για κακούργημα τα 28 άτομα, όσον αφορά στην αλλοίωση αποτελέσματος. Ο κ. Σταθόπουλος, σύμφωνα με το Νόμο, ως αιρετός, τίθεται αυτοδικαίως σε κατάσταση αργίας λόγω αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, παράλληλα με την επιβολή περιοριστικών όρων. Η διαδικασία αυτή, κινείται από τον Ελεγκτή Νομιμότητας, ο ποίος οφείλει να θέσει τον υπόδικο αιρετό σε αργία, κάτι που αναμένεται να συμβεί άμεσα, καθώς τυχόν άρνηση ή υπαίτια καθυστέρηση έκδοσης της σχετικής διαπιστωτικής πράξης, συνιστά παράβαση καθήκοντος.  «Ο Νόμος μπορεί να είναι σκληρός αλλά είναι Νόμος και θα εφαρμοστεί», δήλωσε από την Καλαμάτα, αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με το δήμαρχο Οιχαλίας, μιλώντας στη «Φ» να μην κάνει κάποιο σχόλιο, τονίζοντας μόνο, πως θα τηρηθούν τα νόμιμα και πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί μέχρι να φτάσει στα χέρια του το βούλευμα.

ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ Ο ΑΡ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Στην περίπτωση που ο ίδιος, μαζί με τους 27, παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα και τεθεί σε αργία, εντός 5 ημερών, θα γίνει η εκλογή του συμβούλου της πλειοψηφίας που θα τον αντικαταστήσει. Ο Αριστείδης Σταθόπουλος, είναι ήδη έτοιμος γι’ αυτό το ενδεχόμενο και προσανατολίζεται στην πρόταση ενός αντιδημάρχου, ο οποίος θα πρέπει να υπερψηφιστεί από την ολομέλεια των 14 συμβούλων της πλειοψηφίας, κάτι που όπως όλα δείχνουν έτσι θα γίνει, εκτός και αν υπάρξει αυτοπρόταση και άλλου ή άλλων υποψηφίων από το συνδυασμό, οπότε και η ανάδειξη του αντικαταστάτη, θα μετατραπεί σε υπόθεση δύο ή πολλών.

Ηδη στο Δήμο Οιχαλίας υπάρχει έντονη κινητικότητα και πληροφορίες θέλουν ως «εκλεκτό» του Σταθόπουλου για τη θέση του δημάρχου τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ηλιόπουλο, ενώ ενδιαφέρον για το αξίωμα του δημάρχου έχει εκφράσει προ πολλού ο Σπύρος Αδαμόπουλος, πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση από την οποία έχει παραιτηθεί.

Γ. Αναγνωστοπούλου

214 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply