ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολιτικό σκηνικό σκανδάλων και εκλογές για την Κεντροαριστερά!

0

ΕΝΩ κυβέρνηση και αντιπολίτευση… πετάνε την μπάλα στην κερκίδα με τις οσμές σκανδάλων, το καθεστώς βίας, ανομίας και τρομοκρατίας να κυριαρχούν…

ΚΑΤΙ φαίνεται να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση στο χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου το εγχείρημα του νέου Ενιαίου Φορέα φαίνεται ότι μπορεί να περπατήσει δυνατά!

ΕΒΔΟΜΑΔΑ με δυνατές συγκρούσεις στη Βουλή και εκτός Βουλής για την ανομία, επαναφορά της τρομοκρατολογίας με αφορμή την 48ωρη άδεια Κουφοντίνα και στα… κάγκελα για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία!

ΑΥΤΟ το τελευταίο ζήτημα με τα οπλικά και τα μεσαζοντιλίκια φαίνεται ότι μπορεί να θέσει σε δοκιμασία τις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου και οι γνωρίζοντες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων!

Η ΥΠΟΘΕΣΗ Κουφοντίνα από την άλλη προκάλεσε και προκαλεί πολιτικές εντάσεις με διεθνείς προεκτάσεις, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που «βλέπουν» ένα νέο κύκλο τρομοκρατικών ενεργειών να ανοίγει!

ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ όλα αυτά σε μια εποχή σκληρή για τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα της καθημερινότητας με τη φτωχοποίηση να διαπερνά όλο και περισσότερους και τη φορολογία να εξαντλεί επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, ενώ η έλλειψη ρευστότητας ταλαιπωρεί τους πάντες!

ΜΕΣΑ σε αυτό το σκηνικό το νέο Κεντροαριστερό εγχείρημα φαίνεται να βρίσκει έδαφος σ’ ένα χώρο που πλήρωσε σκληρά το τίμημα της κρίσης!

ΜΕΤΑ από πολυδιάσπαση, εσωστρέφεια και μιζέρια, το εγχείρημα για Ενιαίο Φορέα γίνεται αποδεκτό από τους πολίτες, που με τη συμμετοχή τους στις χθεσινές εκλογές δίνουν ώθηση στη συγκρότηση μιας σύγχρονης σοσιαλδημοκρατικής παράταξης.

ΒΕΒΑΙΩΣ, πολλά θα εξαρτηθούν από την εκλογή της νέας ηγεσίας και τη στάση των κομμάτων που θα συναποτελέσουν το νέο κόμμα!

ΑΥΤΟ, δηλαδή η διαφύλαξη της ενότητας, θα αποτελεί ευθύνη προσώπων και κομμάτων που θα πρέπει να αξιοποιήσουν την κοινωνική δυναμική και τη βούληση των πολιτών!  Αλλιώς θα αποδειχθούν ανάξιοι της εμπιστοσύνης τους…

Ο ΝΕΟΣ φορέας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ανάχωμα στην τεχνητή πολιτική ένταση για το χτίσιμο του νέου δικομματισμού και να λειτουργήσει ως παράγοντας πολιτικής σταθερότητας και κοινωνικής αποσυμπίεσης, αποτρέποντας ένα νέο διχασμό που φαίνεται να είναι στα σκαριά…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Leave a Reply