ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαρώνει η παραβατικότητα και στην Πελοπόννησο στον καιρό της μεγάλης κρίσης!

0

Μπορεί οι εμπλεκόμενοι φορείς να ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα παραβατικότητας στην Ελλάδα της κρίσης, όμως οι αριθμοί, μιλούν… ξεκάθαρα και υπολογίζονται ως περισσότερες από 1.000 και πλέον λέξεις!

Οι πολίτες που δεν προσφεύγουν καν στην Αστυνομία, αν κάποιος διαρρήξει το σπίτι τους, εκτιμώντας πως δε θα… βρουν άκρη και δεν καταθέτουν μηνύσεις, μην έχοντας τα χρήματα ή τη δυνατότητα πρόσβασης σε κάποιο κοντινό αστυνομικό τμήμα, είναι πολλοί, γεγονός που «αναιρεί» τις αναφορές, περί περιορισμένης παραβατικότητας.

Οι ίδιες άλλωστε οι διαρκείς ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις τύπου «σκούπα», περιγράφουν ανάγλυφα την κατάσταση, καθώς οι συλλήψεις σε μια μόλις ημέρα, κάθε εβδομάδα είναι πάρα πολλές. Έτσι, στο πλαίσιο της τελευταίας επιχείρησης. Συνελήφθησαν στους 4 μόνο νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε μια μόλις ημέρα, την Παρασκευή(!) 58 άνθρωποι, από τους 117 που προσήχθησαν, ύστερα από τον έλεγχο που έγινε σε 744 άτομα, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία και άλλοι τόσοι στην Κορινθία, ενώ 17 συνελήφθησαν στην Αργολίδα και 3 στην Αρκαδία. Από τα όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, προκύπτει για μια ακόμη φορά πως οι διαρρήξεις, οι κλοπές και τα ναρκωτικά είναι στην πρώτη… γραμμή των παραβάσεων, με πολλές περιπτώσεις παράνομων αλλοδαπών στη χώρα, αλλά και τσιγγάνων που παίρνουν παράνομα ρεύμα από κολώνες της ΔΕΗ. Πολλές, περισσότερες από ποτέ, είναι οι παραβάσεις το κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,  καθώς σε μια μόνο ημέρα, βεβαιώθηκαν 346 παραβάσεις!

Γ.Α.

Leave a Reply