ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιάννης Χριστόπουλος: Επιτακτική ανάγκη η αντιπλημμυρική προστασία της Καλαμάτας

0

Δυστυχώς, παρά τις, εδώ και χρόνια, επισημάνσεις, προτάσεις, έντονες διαμαρτυρίες, της παράταξης  μας, για την ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης, με έργα υποδομών και προστασίας της ζωής και της περιουσίας των δημοτών, οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι άλλες. Αποσπασματικά, έργα βιτρίνας … και η μόνιμη δικαιολογία στις πλημμύρες:  «ακραία καιρικά φαινόμενα».

Η πρόσφατη έντονη βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα, οι δρόμοι να γίνουν ποτάμια, το δίκτυο ομβρίων ανύπαρκτο, τα ρέματα  και τα χαντάκια που οδηγούν τα νερά, στη θάλασσα ανεπαρκή να βοηθήσουν . Ανοχύρωτη πόλη…

Απαιτείται άμεσα ο καθαρισμός των ρεμάτων και η διάνοιξη των γεφυριών, ο καθαρισμός φρεατίων  γιατί σε επομένη κακοκαιρία η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη. Επιτακτική ανάγκη ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων.

Ερωτάται η δημοτική αρχή θα προχωρήσει, τώρα. στις παραπάνω ενέργειες προκειμένου να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις σε επόμενη κακοκαιρία;

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Οι  περισσότεροι  αγροτικοί δρόμοι των δημοτικών ενοτήτων Άριος,  Θουρίας  και ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο των Αρφαρών, είναι σε άσχημη κατάσταση.

Ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου επιβάλλεται άμεση παρέμβαση.

Ερωτάται η δημοτική αρχή θα προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες που θα βελτιώσουν κάπως την υπάρχουσα κατάσταση;

Leave a Reply