ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών ζητεί στην Καλαμάτα ο Νίκας

0

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Τo Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, θα ρίξει αυλαία η έκθεση ζωγραφικής των σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν πρόσφατα στην Καλαμάτα, αποτυπώνοντας με τρόπο ξεχωριστό στον καμβά, τις ομορφιές της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη, (Παπάζογλου 5, στο Ιστορικό Κέντρο), είναι ανοιχτή κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι και κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις μέχρι τις 8, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό και τους επισκέπτες, να θαυμάσουν την πόλη, μέσα από μια άλλη… οπτική!

Οι 14 σπουδαστές αποτύπωσαν με διάφορες τεχνικές τα πανέμορφα τοπία της Καλαμάτας, μεταξύ των οποίων το κέντημα, με το έργο αυτό μάλιστα, να παίρνει το πρώτο βραβείο, σε διαγωνισμό που έγινε με ψηφοφορία των ίδιων των φοιτητών, ύστερα από πρωτοβουλία του κοσμήτορα και καθηγητή Ζωγραφικής Α. Αντωνόπουλου, ο οποίος και συνόδευε την αποστολή και του διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις» Παν. Λαμπρινίδη.

Το πρώτο βραβείο έλαβε η Δ. Κωνσταντινίδη, το δεύτερο η Ε. Τσαγκαράκη και το τρίτο μοιράστηκαν ο Βλ. Μητρόπουλος και ο Ευστ. Σταματάκος.

Οι σπουδαστές της Καλών Τεχνών, που είχαν επιλεγεί γιατί θεωρούνται ολοκληρωμένοι καλλιτέχνες, είχαν στη διάθεσή τους μια εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας εμπνεύσθηκαν εικαστικά έργα με αφορμή το φυσικό και δομημένο περιβάλλον της Καλαμάτας, από την παραλία, το Κάστρο, το Ιστορικό Κέντρο και άλλες γωνιές της πόλης.

21_medium

5 4 3 2

Leave a Reply