ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύσκεψη στο Δήμο Μεσσήνης με τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην παραγωγή από καύσωνα, ανομβρία και τις περσινές πλημμύρες!

0

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μεσσήνης προχθές μεταξύ του δημάρχου Μεσσήνης Γεώργιου Τσώνη και του διοικητή του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, ο οποίος συνοδευόταν από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης Ηλία Αγγελόπουλο, τον επόπτη του ΕΛΓΑ Μεσσηνίας Μανώλη Ηλιόπουλο και τη γεωπόνο του ΕΛΓΑ Έφη Θεοδωρακοπούλου. Από το Δήμο παρευρέθησαν στη συνάντηση ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Κοτταρίδης, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος και η γεωπόνος του δήμου Μαρία Παπαθανασοπούλου.

Επίσης στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Ιωάν.  Κυριακόπουλος με το γεωπόνο της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Θαν. Αθανασόπουλο, ο Παν. Αλευράς διευθυντής του ΚΕΠΥΕΛ, ο πρόεδρος της Συκικής Παν. Παπαγεωργίου με το διευθυντή της Συκικής  Γ. Αγγελόπουλο καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Κώτσας Κατσούλης.

Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν ο τρόπος αποζημίωσης των παραγωγών από τη μείωση που υπέστησαν στην παραγωγή τους λόγω του καύσωνα και της παρατεταμένης ανομβρίας και ξηρασίας που επικράτησαν κυρίως στα σύκα αλλά και στην ελαιοπαραγωγή σε συνδυασμό με την πρόσφατη χαλαζόπτωση. Παράλληλα συζητήθηκε το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών από τις περσινές πλημμύρες.

Επίσης,  ο δήμαρχος Γιώργος  Τσώνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος προκειμένου να δρομολογήσει σημαντικά αρδευτικά έργα τα οποία θα βοηθήσουν στο μέλλον στην αντιμετώπιση της ξηρασίας και της ανομβρίας ως αποτέλεσμα της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα ανωτέρω ζητήματα.

 

Leave a Reply