ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Φώφη Γενημματά αναδείχθηκε νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα

0

Με καταμετρημένο το 95,01% των ψήφων πανελλαδικά, με 56,66%, έναντι 43,34% του Νίκου Ανδρουλάκη, η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα στη προοδευτική παράταξη.

Σε δήλωσή της η κα Γεννηματά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τόνισε πως «και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες.

Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα.

Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες.

Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.

Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή», κατέληξε η κα. Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης στέλνοντας μήνυμα ενότητας, τόνισε ότι η νέα παράταξη είναι εδώ και είναι ισχυρή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά έστειλαν ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ: ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε:

«Οι προοδευτικοί πολίτες κινητοποιήθηκαν και αυτήν την Κυριακή, για δεύτερη φορά. Με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής. Μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας.

Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά.

Καλή μας δουλειά!»

Η «ισχυρή» πλέον γυναίκα της Κεντροαριστεράς  καλείται να συσπειρώσει τους πολίτες που ανήκουν στο χώρο, να εμπνεύσει και να καταφέρει να πείσει τους πολίτες πως υπάρχει ελπίδα.

Το στοίχημα για την κ. Γεννηματά είναι να φέρει πίσω τους ψηφοφόρους που έφυγαν από την «αγκαλιά» του άλλοτε μεγάλου ΠΑΣΟΚ και πήγαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Από την επόμενη μέρα ξεκινά η νέα αλλαγή», τονίζει η ίδια. «Αλλάζουμε εμείς, αλλάζουμε πρώτα την παράταξη για να αλλάξουμε τη χώρα. Τα επόμενα βήματα είναι ήδη γνωστά. Συνέδριο και εκλογή οργάνων για την πλήρη οργανωτική συγκρότηση του φορέα. Δεσμεύομαι για μια παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος. Χωρίς μηχανισμούς, φέουδα και τιμάρια. Όπου ενεργό ρόλο και λόγο έχουν τα μέλη. Τολμάμε για μια παράταξη πραγματικά ανανεωμένη, αξιόμαχη, με πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανασυγκρότηση της χώρας», υπογραμμίζει η Φ. Γεννηματά.

Leave a Reply