ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρουσίαση δύο εξαιρετικών βιβλίων του Αυλωνίτη Αμβροσίου Καρατζά την επόμενη Κυριακή στην Ηλιούπολη

0

Εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων του Αυλωνίτη Αμβροσίου Καρατζά, διοργανώνουν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ώρα 10.45 π.μ. ο Δήμος Ηλιούπολης και οι εκδόσεις «ΚΗΦΙΣΙΑ».

Η εκδήλωση, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Μεσσηνιακής καταγωγής δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασσόπουλος, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ηλιούπολης (Ελ. Βενιζέλου 112-114 και Πρωτόπαππα) και θα παρουσιαστούν τα βιβλία «Με το τσιαλούμι του κασμά» και «ΜΟΥΤΣΗΣ, ο “πρίγκιπας” του Βαρικού».

Πρόκετιαι για δύο εκδόσεις που έγιναν φέτος και αφορούν το πρώτο στις παραδόσεις, την κοινωνική ζωή και την καθημερινότητα στην Αυλώνα του περασμένου αιώνα, μέσα από τη ζωή και τη δράση της οικογένειας  του συγγραφέα. Το βιβλίο «Το τσιαλούμι του κασμά» είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αριστείδη και Μυγδαλιάς Καρατζά. Η δεύτερη έκδοση αφορά στην παρουσία και προσφορά του Δημητρίου Βουδούρη (Μούτση) στην Αυλώνα αλλά και την κοινωνική αχαριστία την εισέπραξε ο ευεργέτης του χωριού, ο οποίος οδηγήθηκε ουσιαστικά στην αυτοκτονία το 1963. Μια συγκλονιστική ιστορία με κοινωνικές προεκτάσεις πάντα επίκαιρες και διδακτικές στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα…

Για τα βιβλία και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

– Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, αντιστράτηγος Αστυνομίας έ.α.

– Δημήτριος Κολέτσος, συγγραφέας -λαογράφος.

– Έρικα Αθανασίου, εκπρόσωπος εκδόσεων ΚΗΦΙΣΙΑ, συγγραφέας.

– Θανάσης Τσαμούλης, εκδότης εφημερίδας ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

– Κώστας Σ. Αδαμόπουλος, πρ. πρόεδρος του Συλλόγου Αυλωνιτών Τριφυλίας, επιχειρηματίας.

Χαιρετισμό, μεταξύ άλλων θα απευθύνουν και οι :

Κωνσταντίνος Βουδούρης, καθηγητής της φιλοσοφίας ΕΚΠΑ.

Δημήτριος Ρεντίφης, διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας.

Η παρουσίαση θα κλείσει με ομιλία του συγγραφέα, ενώ την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσαμούλης.

Κείμενα θα διαβάσουν  ο Μεσσηνιακής καταγωγής ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, η Μαρία Φουράκη και η δεκάχρονη Δήμητρα Γεωργακοπούλου.

Leave a Reply