ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καθαρή εντολή στη Φώφη Γεννηματά να συνεχίσει το εγχείρημα – Τα «στοιχήματα» της Κεντροαριστεράς!

0

Καθαρή εντολή στη Φώφη Γεννηματά να συνεχίσει το εγχείρημα της δημιουργίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς κατέγραψαν και τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, όπου με 55,6% επικράτησε του Ν. Ανδρουλάκη που συγκέντρωσε το 43,4%, επί συνόλου 165.000 περίπου πολιτών που προσήλθαν για δεύτερη φορά στις κάλπες παρά το «εθνικό πένθος» για τις φονικές πλημμύρες και την κακοκαιρία που επικρατούσε σε πολλές περιοχές της χώρας.

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Στη Μεσσηνία κατά το δεύτερο γύρο ψήφισαν 2.483 (έναντι 3.100 του πρώτου γύρου) και έλαβαν η Φώφη Γεννηματά 1.468 ψήφους ή 59,17% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 974 ψήφους ή 39,23%.

Στον πρώτο γύρο στη Μεσσηνία η Φώφη Γεννηματά είχε πάρει 1.461 ψήφους και ο Νίκος Ανδρουλάκης 777.

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ψήφισαν προχθές 9.317 (έναντι 12.441 του πρώτου γύρου) και έλαβαν:

 • Η Φώφη Γεννηματά 4.977 ψήφους, έναντι 4.887 του πρώτου γύρου.
 • Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4.248 ψήφους, έναντι 3.113 του πρώτου γύρου.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Με ενσωματωμένο το 96,18% πανελλαδικά έλαβαν:

 • Φώφη Γεννηματά 56,64% (83.540 ψήφοι)
 • Νίκος Ανδρουλάκης 43,36% (63.946 ψήφοι)

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Στις πρώτες δηλώσεις της η επικεφαλής του νέου φορά της Κεντροαριστεράς προέταξε την ενότητα. Εκανε λόγο για «καθαρή εντολή» και δήλωσε ότι έχει επίγνωση των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται.

«Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

«Η παράταξη είναι εδώ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά» δήλωσε ο ανθυποψήφιός της, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πρώτευσε στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη. Στη δήλωσή του δεσμεύτηκε για την ενότητα στην επόμενη ημέρα της διαδικασίας.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρει:
«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης.  Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω από όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική.  Υπόσχομαι το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

Η Φώφη Γεννηματά μετέβη μετά τις 11 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο της επιτροπής Αλιβιζάτου όπου την υποδέχθηκαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο ίδιος ο καθηγητής Αλιβιζάτος και αναφέρθηκαν στην ενότητα του νέου φορέα. Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της έδωσαν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι οι υποψήφιοι του πρώτου γύρου και όλοι οι πρ. πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ

Δεδομένου ότι όλοι οι μετέχοντες στο εγχείρημα του νέου φορέα και οι υποψήφιοι του πρώτου γύρου ομνύουν στην ενότητα για την «επόμενη ημέρα» το στοίχημα της Φώφης Γεννηματά είναι:

 1. Η φυσιογνωμία και η οργανική δομή του νέου φορέα που θα αποφασιστεί στο Συνέδριο που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.
 2. Η διασφάλιση ενιαίας γραμμής παρά το πολυτασικό σχήμα
 3. Η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τους υπολοίπους φορείς και πρόσωπα του εγχειρήματος (Ανδρουλάκη, Καμίνη, Θεοδωράκη κλπ).
 4. Το αρραγές μέτωπο έναντι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όπως ευαγγελίζεται η νέα επικεφαλής του.
 5. Η στάση του νέου φορέα στη Βουλή και κυρίως το ξεκαθάρισμα για τις μετεκλογικές συνεργασίες, δεδομένου ότι το 2018 πολλοί εκτιμούν ότι είναι εκλογικό έτος.
 6. Η αξιοποίηση της κινητοποίησης του συνόλου των 210.000 πολιτών του α’ γύρου που ξεπερνούν τα κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ.
 7. Μένει να φανεί αν η κινητοποίηση των χιλιάδων ψηφοφόρων αποτυπωθεί αρχικά και στα δημοσκοπικά ποσοστά και ασφαλώς και στα εκλογικά ποσοστά του νέου φορέα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Leave a Reply