ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Πολεοδομία της Καλαμάτας αναρμόδια για τις οικοδομικές άδειες στο Δήμο Μεσσήνης

0

Παρά την καλή διάθεση, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο Δήμος Καλαμάτας και η Διεύθυνση Πολεοδομίας του αδυνατούν να βοηθήσουν στην ικανοποίηση του, πράγματι, δίκαιου αιτήματος του Δήμου Μεσσήνης, το οποίο αφορά στη διαχείριση αδειών οικοδομής της περιοχής του, που είχαν υποβληθεί στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Καλαμάτας και τις οποίες είχε διαχειρισθεί η Υπηρεσία αυτή μέχρι κάποιο επίπεδο.

Η αδυναμία ολοκλήρωσης και τα συνακόλουθα προβλήματα που δημιουργούνται σε μηχανικούς και ιδιοκτήτες, οφείλονται σε απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου σχετικά με ερώτημα του Δήμου Μεσσήνης, με την οποία δεν επιτρέπεται η ολοκλήρωση της διοικητικής πράξης από την Πολεοδομία Δήμου Καλαμάτας, γιατί αυτή είναι αναρμόδιο όργανο.

Μπορείτε να δείτε το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εδώ

Εξάλλου, επί του θέματος, χθες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΤΕΕ – Νομαρχιακής Επιτροπής Νομού Μεσσηνίας στο Δημαρχείο και επακολούθησε σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, της αρμόδιας Αντιδημάρχου, της Διευθύντριας της Πολεοδομίας και των μελών της Αντιπροσωπείας.

Το αντικείμενο συζήτησης ήταν η έκδοση οικοδομικών αδειών περιοχής του Δήμου Μεσσήνης, που είχαν υποβληθεί στην Πολεοδομία Δήμου Καλαμάτας πριν την έκδοση ΦΕΚ (Ιούλιος 2017), με το οποίο συγκροτήθηκε η Πολεοδομία του Δήμου Μεσσήνης. Υπήρξε συζήτηση και αναλυτική πληροφόρηση, ιδιαίτερα μετά το έγγραφο του αρμόδιου Διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με το οποίο επισημαίνεται ότι είναι αναρμόδιο όργανο για την υπογραφή αυτών των αδειών η Πολεοδομία Καλαμάτας.

Η ορθή διοικητικά λύση είναι η συμπλήρωση του ΦΕΚ, με την προσθήκη μεταβατικής περιόδου, κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί ο Δήμος Μεσσήνης. Με τον ορισμό μεταβατικής περιόδου δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από το Δήμο Καλαμάτας για διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών υποθέσεων πριν την έκδοση του ανωτέρω ΦΕΚ, όπως προβλέπεται από σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

 

Leave a Reply