ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Γ. Κατρούγκαλος απαντά στη Ν.Δ. για την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

0

Mε αφορμή τις δηλώσεις των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, Υγείας  Β. Οικονόμου και αναπληρωτή Εξωτερικών Σ. Καλαφάτη, για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γ. Κατρούγκαλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί, ως μη όφειλε, τον ευαίσθητο χώρο της εξωτερικής πολιτικής για άγονη  μικροκομματική αντιπαράθεση. Ο τομεάρχης Υγείας Β. Οικονόμου και ο αναπληρωτής  τομεάρχης Εξωτερικών Σ. Καλαφάτης ισχυρίσθηκαν ότι η υποψηφιότητα της Αθήνας για τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου  αποκλείσθηκε λόγω -δήθεν- κακής προετοιμασίας της».

ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ στην ουσία της υπόθεσης ο Γ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι η  χώρα μας κατατάχθηκε στη σχετική ψηφοφορία 7η μεταξύ 19 αρχικών υποψηφιοτήτων – τρία κράτη αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή- πάνω από ισχυρές υποψηφιότητες, όπως αυτές της Γαλλίας και της Γερμανίας. Η αντιπολίτευση στις χώρες αυτές δεν διανοήθηκε να ασκήσει κριτική περί τεχνικών ελλείψεων, ακριβώς γιατί είναι κοινός τόπος ότι οι ψηφοφορίες αυτές έχουν κυρίως πολιτικά χαρακτηριστικά. Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία της υποψηφιότητας της Αθήνας ήταν τεχνικά άρτια, δεδομένου ότι για αυτή συνεργάσθηκαν, υπό την προεδρία της περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, όχι μόνον όλα τα συναρμόδια υπουργεία και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου, αλλά και οι φαρμακοβιομηχανίες της χώρας, μέσω των Ενώσεων τους, ακαδημαϊκοί και επιστημονικοί φορείς καθώς και ο Δήμος Αγίου Ιωάννη Ρέντη-Νίκαιας».

ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ τη δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε: «Η υποκρισία της κριτικής της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύεται περίτρανα άλλωστε από το γεγονός ότι κατά την παρουσίαση του φακέλου  στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς και τη Ρένα Δούρου δεν ασκήθηκε ούτε ψήγμα συγκεκριμένης κριτικής από τους όψιμους κήνσορες. Για μία ακόμη φορά υπενθυμίζουμε ότι όλοι οφείλουν να προσεγγίζουν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Leave a Reply