ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θετικό το ξεκίνημα για τις εξαγωγές μανταρινιών και πορτοκαλιών

0

Οι εξαγωγές των μανταρινιών, αλλά και των πορτοκαλιών στη Λακωνία, και ειδικότερα στην περιοχή από τη Σπάρτη μέχρι τη Σκάλα, ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Sparta Οrange, Π. Μπλέτας, δήλωσε στην Ypaithros.gr, ότι «ευτυχώς, δεν υπήρξαν μεγάλες ζημιές και τα όποια προβλήματα μέχρι τώρα είναι μικρά. Η εξαγωγή σε βαλκανικές χώρες, τόσο για τις Ναβαλίνες όσο και για τις Κλημεντίνες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η τιμή που διαμορφώνεται είναι στα 25-30 λεπτά για την Κλημεντίνη και στα 20-27 λεπτά για τη Ναβαλίνα».

Η ραγδαία ανάπτυξη των εσπεριδοειδών, τα τελευταία χρόνια, έφερε και τη λειτουργία νέων επιχειρήσεων στον τομέα της μεταποίησης. Εκεί όπου υπήρχαν δύο – τρεις μονάδες πριν από έξι χρόνια, τώρα, όπως δηλώνει ο Πέτρος Μπλέτας, λειτουργούν περίπου 20 σύγχρονες μονάδες. Μακρινός στόχος και όνειρο του προέδρου της Sparta Orange είναι η είσοδος της επιχείρησης στην αγορά του φρέσκου χυμού. Η είσοδος στο δίκτυο του φρέσκου χυμού θα απαιτήσει μεγάλη επένδυση και, προφανώς, συνεργασία με ομοειδείς επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς.

Ο Π. Μπλέτας δηλώνει ότι «αυτός ο στόχος είναι πολύ μεγάλος και κάποια στιγμή με συνεργασία και άλλων επιχειρήσεων θα προσπαθήσουμε να τον υλοποιήσουμε και να καλύψουμε τις ανάγκες του τουρισμού σε φρέσκο χυμό που καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες οι τουρίστες».

Leave a Reply